Què fer / Cultura / Museus i Centres d'exposició / Museus d'art / Museu de Montserrat
  • Museu de Montserrat

  • Museu de Montserrat

  • Museu de Montserrat

Museu de Montserrat

La creació d'aquest important museu, situat dins del recinte del Monestir de Montserrat, es deu al monjo benedictí Bonaventura Ubach (1879-1960). L'any 1911, després de tornar del seu primer viatge a Terra Santa, va adaptar una petita sala del monestir sota el nom de Museu Bíblic per exposar algunes peces d'art antic.

Davant l'augment de la col·lecció aquesta s'acabaria traslladant al subsòl de la plaça, un construcció ideada per l'arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch a l'espai que havia ocupat el restaurant. En l'actualitat, són més de 1.300 les peces que s'hi exposen sorgides de la mà de pintors tan destacats com Caravaggio, El Greco, Dalí, Picasso, Degas, Monet o Renoir. A banda d'una de les mostres de pintura catalana més importants dels segles XIX i XX.

Els amants de l'art antic també poden gaudir de peces procedents de Mesopotàmia, l'Egipte faraònic o la cultura paleocristiana. A tot això cal afegir una singular mostra d'icones ortodoxes bizantinoeslaves. En paral·lel a la gran varietat d'obres de diferents estils i èpoques, el visitant pot admirar la sala monogràfica Nigra Sum, dedicada a la representació que han fet diferents artistes de la Mare de Déu de Montserrat o Moreneta, patrona de Catalunya.

La pinacoteca també du a terme un programa d'exposicions temporals.

Endinseu-vos en la història dels diferents espais del Monestir de Montserrat, com el seu museu, a través de la variada oferta de visites: matí, tarda, dia complet, visita en globus, a cavall o gastronòmica, entre d'altres.

Tancat fins el 28/02/2023

Consulta dades d'accessibilitat a ► Barcelona-access.com

També us pot interessar