Què fer / Cultura / Museus i Centres d'exposició / Museus d'arts aplicades / Col·lecció de Carrosses Fúnebres
  • Col·lecció de Carrosses Fúnebres

Col·lecció de Carrosses Fúnebres

La Col·lecció de Carrosses Fúnebres fou creada l'any 1970 i està formada per 19 peces originals: 13 carrosses fúnebres i 6 cotxes d'acompanyament (a banda de 3 vehicles a motor). Es tracta de l'única col·lecció d'aquest tipus que hi ha a Europa. Un valuós patrimoni artístic i cultural que ens ajuda a entendre com els nostres avantpassats transportaven els seus difunts al cementiri i com s'adaptaren als nous hàbits funeraris en el període que van de mitjan segle XIX a bona part del XX. Els visitants es podran traslladar a la Barcelona neoclàssica de mitjan segle XIX gràcies a la informació virtual complementària.

la Col·lecció promou el coneixement i la valoració del ritual funerari i de les carrosses, la seva tècnica i simbologia, a la vegada que tracta la mort d'una manera natural, propera i pedagògica.

La Biblioteca, amb més de 2.000 llibres d'àmbit funerari, és la més important d'Espanya i la segona més important d'Europa. Els exemplars ajuden a entendre els rituals funeraris practicats per diferents civilitzacions, des de la Prehistòria fins a l'època actual, amb especial esment a la civilització egípcia. És consultable amb cita prèvia. Visites guiades tots els dissabtes a les 12h (català). Més informació a www.cbsa.cat

Visites guiades tots els dissabtes a les 12h. Més informació a www.cbsa.cat

Consulta dades d'accessibilitat a ► Barcelona-access.com

També us pot interessar