Què fer / Art i Cultura / Museus / Museus d'arts aplicades / Col·lecció de Carrosses Fúnebres
  • Col·lecció de Carrosses Fúnebres

Col·lecció de Carrosses Fúnebres

La Col·lecció de Carrosses Fúnebres fou creada l'any 1970 i està formada per 19 peces originals: 13 carrosses fúnebres, 6 cotxes d'acompanyament i 3 cotxes a motor. Es tracta de l'única col·lecció de carrosses fúnebres que hi ha arreu d'Europa i significa un valuós patrimoni artístic i cultural per entendre com els nostres avantpassats transportaven els seus difunts al cementiri i com s'adaptaren als nous hàbits funeraris entre mitjan segle XIX i el segle XX.

El nou espai de la col·lecció aposta clarament per les noves tecnologies i les aplicacions web. Els visitants es podran transportar del tot a la Barcelona neoclàssica de mitjan segle XIX gràcies a la informació virtual complementària.

Mitjançant material didàctic, classificat per cicles escolars i dissenyat des de la pedagogia per encaixar amb el conjunt educatiu escolar, s'ofereixen diferents activitats que, a través d'un passeig interactiu pels 6 àmbits que conté l'espai de les Carrosses, dóna una visió de conjunt molt enriquidora per a l'alumnat. A més, també és possible viatjar en el temps mitjançant més de 2000 llibres d'àmbit funerari, els quals conformen la biblioteca més important d'Espanya i la segona més important d'Europa. Els exemplars es centren, principalment, en els rituals funeraris de nombroses civilitzacions, des de la Prehistòria fins a l'època actual. També és significativa l'aportació en egiptologia.

Consulta dades d'accessibilitat a ► Barcelona-access.com

També us pot interessar