Enjoy Barcelona / Blog Enjoy Barcelona / BCN Life / De ruta "vermutera": descobriu alguns dels millors llocs per fer l'aperitiu
  • Un aperitiu típic, aquest amb el segell de Morro Fi: no hi pot faltar el vermut i les diferents varietats de banderilles.

  • La Bodega La Puntual recupera els elements típics dels cellers de principis del segle XX.

  • Les olives de la Bodega 1900 són les famoses esferificacions que tenen l'origen a el Bulli.

  • El vermut també té un lloc destacat a El Chigre, no només la sidra.

De ruta "vermutera": descobriu alguns dels millors llocs per fer l'aperitiu 08/03/2017

Voleu sentir-vos barcelonins? Llavors no deixeu d'anar a prendre el vermut. Durant anys ha estat la beguda dels diumenges en família; una tradició que mai s'ha perdut, però que a més ara s'està recuperant amb força. El vermut com a beguda és un vi macerat en herbes que es pren d'aperitiu. Aquí hem seleccionat una ruta per cellers de tota la vida i alguns de recent creació en què podreu gaudir com un autòcton.

Quimet & Quimet
Una parada obligada, ja que en tota la llarga història mai ha perdut la identitat. Allà descobrireu l'esperit d'un celler de vermuts: marbre, ferro forjat, moltes ampolles, bótes de vi... Situada al cor del Poble Sec, és un referent del barri.
Adreça: Carrer del Poeta Cabanyes, 25.

Bar Mut
Aquest bar està a l'Eixample, molt a prop de La Pedrera, així que no us el podeu perdre. El Bar Mut recupera l'essència del celler de vermuts de tota la vida i l'enriqueix amb una proposta gastronòmica on les tapes amb producte de qualitat són el principal senyal d'identitat. Només us direm que Robert de Niro mai hi falta quan ve a Barcelona!
Adreça: Carrer de Pau Claris, 192.

Bodega 1900

Bodega 1900
Explica el xef Albert Adrià, germà de Ferran Adrià i artífex dels restaurants Tickets i Pakta entre altres, que sempre recorda amb nostàlgia els diumenges vermuters amb els seus pares i el seu germà. I aquesta nostàlgia el va portar a obrir el Bodega 1900, un establiment al barri de Sant Antoni on trobareu conserves, salaons, confitats i la seva visió d'algunes de les receptes de tota la vida. Un temple gastronòmic on el vermut és el centre de tot.
Adreça: Carrer de Tamarit, 91.

Lo Pinyol
Vermut acompanyat de pinxos, embotits i formatges. Lo Pinyol està situat en el dinàmic barri de Gràcia. Han recuperat alguns elements antics que el fan molt acollidor i que donen una bona mostra dels elements típics dels establiments del segle XIX: sostres alts, rajola hidràulica, marbre, tines de fusta... així que l'experiència és completa.
Adreça: Carrer del Torrent de l'Olla, 7.

Morro Fi

Morro Fi
A l'Eixample esquerre, a prop de la plaça Universitat, trobem un bar minúscul on podem veure com les noves generacions han recuperat el vermut amb el segell de disseny "made in Barcelona". Un bar clàssic, però amb gestos de complicitat gràfics, en què el vermut és el gran protagonista, tal com explica l'amo Marcel Fernández Gasull. Si us hi passeu un diumenge al migdia, hi trobareu famílies i gent jove gaudint "a la moderna" d'aquesta antiga tradició.
Adreça: Carrer del Consell de Cent, 171.

La Puntual

Bodega La Puntual
I del Raval al Born, perquè el barri més cool de la ciutat també té els seus racons vermuters. És el cas de la Bodega La Puntual, al costat del mític bar Xampanet, i molt a prop del Museu Picasso; un local ampli on poder prendre el vermut en horari ininterromput. Els sostres de 6 metres d'alt i un mur al fons amb ni més ni menys que mil anys d'història mereixen una visita.
Adreça: Carrer de Montcada, 22.El Chigre

Bodega El Chigre
Aquesta original taverna situada al costat de la catedral de Santa Maria del Mar, agermana Astúries i Catalunya a través del paladar. Dues cultures fusionades mitjançant tapes elaborades a força de plats típics catalans i asturians amb producte km 0. I tot això, regat amb diversos vermuts de diferents perfils i orígens.
Adreça: Carrer dels Sombrerers, 7.Ja sabeu, animeu-vos a provar el vermut. Segur que repetireu!

També us pot interessar