Enjoy Barcelona / Blog Enjoy Barcelona / BCN Life / Barcelona i l'accessibilitat: un somni per als usuaris de cadires de rodes

Barcelona i l'accessibilitat: un somni per als usuaris de cadires de rodes 16/04/2018

Barcelona és una ciutat que durant molt de temps havia somniat visitar, i un viatge que estava a dalt de tot de la meva llista de coses a fer abans de morir. Així que estava molt emocionada i nerviosa per visitar la bella Barcelona el setembre de 2017, durant quatre meravellosos dies.

A mesura que el nostre avió aterrava i vam albirar el sol, ens vam adonar que seria un viatge brillant. Vam deixar el clima fred i humit a casa, a Escòcia, i vam absorbir el sol i la calor de Barcelona.

Taxi Amic ens va proporcionar trasllats d'anada i tornada, amb accés per a cadires de rodes, de l'aeroport al nostre allotjament. Aquesta companyia de taxis era genial, ja que jo podia romandre a la meva cadira de rodes elèctrica. L'amable i servicial taxista ens va portar a la que seria casa nostra per a les pròximes quatre nits.

MICs Sant Jordi està situat al bell barri de Sarrià, just als afores del centre de la ciutat. Ofereix un entorn tranquil amb botigues i restaurants a prop, així com una estació de metro accessible just a l'exterior de l'edifici d'apartaments. Això va fer que fos molt fàcil anar i venir del centre de Barcelona en només 12 minuts.

Barcelona_Easy_Walking_Tour

Cada dia agafàvem el metro accessible cap al centre de la ciutat. Això ens va permetre explorar les moltes coses que hi ha per veure i per fer a Barcelona. El primer i un dels meus punts destacats del viatge va ser l'accessible Walking Tour pel Barri Gòtic: l'Easy Walking Tour amb la María José, que va ser una guia turística fantàstica. El tour ens va oferir una idea del barri i una percepció real de la història. Em va sorprendre com d'accessible per a cadires de rodes és el Barri Gòtic. És increïblement bell, màgic i ple de cultura.

Un viatge a Barcelona no seria complet sense una visita a l'obra mestra de Gaudí, la Sagrada Família. La impressionant grandària i bellesa ens va sorprendre tant per dins com per fora. A més, ofereix accés gratuït per a persones amb discapacitat i un acompanyant.

Després vam visitar la Casa de les Punxes. Aquest gran castell d'estil gòtic és impressionant i ofereix espectacles interactius divertits tant per a nens com per a adults. Amb sostres cònics de punta, aquesta casa de la germana Terradas és coneguda com la Casa de les Punxes i ara ofereix visites guiades.

Hi ha tants restaurants fantàstics per triar a Barcelona. Un dels nostres preferits va ser el sorprenent Green Spot on vam poder gaudir dels nostres plats vegans. També vam fruir d'hamburgueses veganes al Bacoa a la platja, i de gelats vegans a Gelaaati Di Marco.

Barcelona_Easy_Walking_Tour

El moment més memorable i especial del meu viatge a Barcelona va ser gaudir d'un temps a la platja amb la meva família amb la sorprenent cadira de rodes de platja, a la platja de Nova Icària. La cadira de rodes de platja em va permetre banyar-me al mar i absorbir els raigs mentre em relaxava a la sorra.

Em va encantar la facilitat d'accés a tota la platja amb camins/passadissos de fusta accessibles per a cadires de rodes, lavabos/vestidors/dutxes accessibles, elevadors i assistència de socorristes. El dia a la platja de Nova Icària va ser molt divertit i un d'aquells dies que mai no oblidaré.

– Per Emma Muldoon
– Blog de SIMPLY EMMA

Barcelona és una ciutat accessible i ofereix totes les facilitats perquè les persones amb discapacitat puguin gaudir-la i visitar-la. Trobareu tota la informació al web Barcelona Access.

També us pot interessar