Enjoy Barcelona / Blog Enjoy Barcelona / BCN Life / Còmic, literatura infantil, art o llengües estrangeres: les llibreries especialitzades de Barcelona
  • Finestres d’Art i Còmic

  • Casa Anita

  • Gigamesh

  • Lata Peinada

Còmic, literatura infantil, art o llengües estrangeres: les llibreries especialitzades de Barcelona 17/04/2023

Una selecció de llibres cuidada, un espai amb personalitat o un llibreter apassionat a l'altra banda del taulell són algunes de les característiques de les llibreries especialitzades. Si sou amants dels llibres ja ho sabeu: trobar-ne una que respongui a la necessitat de cada moment és com trobar un tresor. A Barcelona n'hi ha més de 300, però no totes ofereixen el mateix i per això us proposem una selecció de llibreries temàtiques repartides per Barcelona, ciutat de literatura reconeguda per la UNESCO des de l'any 2015.


Barcelona, capital mundial de la literatura infantil i juvenil

La capital catalana acollirà l'any 2028 el congrés més important de literatura infantil i juvenil, l'IBBY World Congress, i podem dir que les llibreries de la ciutat estan a l'altura de l'esdeveniment: no hi falten magnífics indrets acolorits que obren les portes a la imaginació i a l'aprenentatge dels més petits.

Llibreria Al·lots


Interior llibreria Al·lots

Consell de Cent, 266

Des de 1996 i durant molts anys, ha estat l'única llibreria dedicada a la literatura infantil i juvenil de Barcelona. Situada a l'Eixample esquerra, en aquest espai de referència per als primers lectors hi trobareu una acurada selecció tant de clàssics com de novetats i, si ho demaneu, els millors consells per orientar-vos a l'hora de triar lectures.


Casa Anita


Interior Casa Anita

Vic, 14

Al cor del barri de Gràcia, hi ha aquest espai pensat perquè nens i joves remenin entre llibres, descobreixin lectures i participin en activitats, tallers i contacontes. Amb un focus especial cap al gènere de l'àlbum il·lustrat, els adults també en gaudireu... i és que un bon llibre per a infants també és un bon llibre per a adults.

Imatge: Gabriel Jubete


Llibreria Sendak


Interior Llibrería Sendak

Còrsega, 461

Els impulsors d'aquesta llibreria cooperativa, que agafa el nom en homenatge a l'autor del clàssic àlbum il·lustrat Allà on viuen els monstres, han creat un indret acollidor amb una interessant selecció de llibres per desenvolupar l'univers lector dels més petits. També ofereixen una proposta de jocs que estimulen la imaginació i la capacitat per inventar històries.

Imatge: Núria Càrcamo / Llibreria Sendak


Abracadabra


Interior Abracadabra

General Álvarez de Castro, 5

Diversitat, creativitat i criteri en la selecció de contes o àlbums il·lustrats són les marques d'estil d'aquesta botiga establerta al Born i pensada per despertar la curiositat lectora dels més petits i dels seus acompanyants. Disposa de títols en llengües estrangeres (anglès, alemany, francès, italià i portuguès), a banda d'una col·lecció de joguines didàctiques i objectes únics.Un paradís per als fanàtics del còmic i la cultura geek

El triangle friqui de Barcelona és el nom amb què es coneix la zona comercial que s'estén entre l'Arc de Triomf, el passeig de Sant Joan i la ronda de Sant Pere: una trentena de botigues l'han convertit en una autèntica meca per als fanàtics de la cultura geek i, evidentment, hi trobareu llibreries imprescindibles dedicades al còmic, la ciència-ficció, els videojocs o tot allò relacionat amb el Japó. La passió dels lectors barcelonins per aquests gèneres té una llarga tradició: només cal pensar en l'èxit del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, un dels més rellevants d'Europa.

Norma Comics


Interior Norma Comics

Passeig de Sant Joan, 9

Fundada l'any 1983 per Norma Editorial i amb més de 700 m2, és una de les llibreries de còmics més importants del món i compta amb tres seccions estrella: còmic estatunidenc, còmic europeu i manga. També organitza signatures amb alguns dels autors més destacats del panorama i, l'any 2018, va ser reconeguda amb un premi Eisner (els Oscars dels còmics) a la millor llibreria internacional.


Gigamesh


Interior Gigamesh

Bailèn, 8

Es tracta de la llibreria especialitzada en literatura de ciència-ficció, fantasia i terror més gran d'Europa. Proclama com a lema «vici i subcultura» i ha anat ampliant l'oferta de llibres a mesura que aquests gèneres s'han anat consolidant fins a aconseguir l'esplendor del moment actual. També hi trobareu jocs de taula, de rol i de cartes col·leccionables.

Imatge: Alba Herre


ECC Cómics


Interior ECC Comics

Bonavista, 30

Més enllà del triangle friqui, l'editorial que publica els còmics de l'univers DC (Superman, Batman, Sandman o Watchmen) ha obert al 2023 les portes d'una nova botiga de 400 m2 al barri de Gràcia. Hi trobareu prop de 25.000 referències de còmic europeu, nord-americà, novel·la gràfica i manga per a totes les edats, a banda de marxandatge, sobretot d'Star Wars.

Imatge: ECC Ediciones


Continuarà Còmics


Façana Continuarà Còmics

Via Laietana, 29

La llibreria de còmics en actiu més antiga de Barcelona, situada a Ciutat Vella i convertida en un dels referents més populars de la ciutat, posa un èmfasi especial en primers exemplars, originals i figures de col·leccionista. Ofereix una completa selecció de còmic i novel·la gràfica, tant d'importació com nacional.Temples per a bibliòfils, col·leccionistes i apassionats de l'art

Bibliòfils i col·leccionistes coneixen perfectament el plaer inesgotable de remenar entre catàlegs d'exposicions, llibres de fotografia, edicions d'artista o publicacions dedicades a protagonistes de la talla de Picasso, Miró o Tàpies, de qui entre els anys 2023 i 2025 se'n commemoren aniversaris amb una triple i poderosa efemèride. Més enllà de les llibreries dels museus, hi ha llibreries dedicades a l'art i a la cultura visual que per a si mateixes ja són com un museu.

Finestres d'Art i Còmic


Interior Llibreria Finestres d'Art i Còmic

Diputació, 250

La llibreria Finestres compta amb un segon espai, situat a la casa modernista Garriga i Nogués, dedicat exclusivament a l'art. Entre la doble fila de columnes de ferro i sota els sostres altíssims, ofereix 12.000 títols de fotografia, música, disseny, arquitectura i un llarg etcètera de disciplines, amb una atenció especial al còmic i la il·lustració.

Imagen: Talking Design Studio


Llibreria ArtsLibris


Interior Llibreria Art Libris

Gran Via de les Corts Catalanes, 627

El projecte ArtsLibris neix l'any 2009 com a fira editorial especialitzada en publicacions d'artista, fotollibres, pensament contemporani i autoedicions. Més d'una dècada després s'ha reinventat per convertir-se en un punt de trobada i un espai viu i permanent de llibreria, que reivindica el llibre-objecte.


Ona Llibres


Interior Ona Llibres

Pau Claris, 94

La germana gran de la mítica llibreria Ona va obrir les portes l'any 2020 amb un ferm compromís per la llengua catalana i una vocació de difusió artística evident. Una instal·lació de l'artista Alicia Martín dona la benvinguda a la llibreria, en la qual també hi descobrireu una litografia de Damien Hirst, lletres manuscrites de Bob Dylan i diverses publicacions d'artista en exposició.Recórrer el planeta sense sortir de Barcelona

Si teniu ganes d'aprendre o practicar llengües estrangeres, voleu llegir la vostra literatura preferida en idioma original o endinsar-vos en la cultura d'alguna part del món concreta, podeu recórrer el planeta sense sortir de Barcelona gràcies a les llibreries internacionals especialitzades.

Come In


Interior Llibreria Come In

Balmes, 129

Des de 1984, la llibreria anglesa de Barcelona representa una referència ineludible per als interessats en aquesta llengua, tant pel que fa a l'ensenyament i l'aprenentatge com en el camp de la literatura de ficció, la no ficció i els llibres infantils. És una visita imprescindible si voleu llegir Shakespeare, Virginia Woolf o Paul Auster en llengua original.


Jaimes


Interior Llibreria Jaimes

València, 318

La llibreria francesa de Barcelona va néixer en plena postguerra amb l'objectiu d'establir un pont cultural entre la capital catalana i el país gal. Hi trobareu tota l'actualitat de les novetats franceses de literatura i assaig, els clàssics imprescindibles i una secció infantil especialment mimada. Per descomptat, és el lloc on aconseguir la versió original de la Premi Nobel de l'any 2022: Annie Ernaux.


Le Nuvole


Façana Le Nuvole

Sant Lluís, 11

Els núvols que donen nom a aquesta llibreria italiana potser us faran pensar en Fabrizio de André o Pier Paolo Pasolini. Des de l'any 2011, Barcelona compta amb un punt de trobada i d'intercanvi al voltant de la cultura italiana on descobrireu literatura clàssica i contemporània, acompanyada de presentacions, projeccions o tallers d'escriptura.


Lata Peinada


Interior Llibrería Lata Peinada

De la Verge, 10

El 2019 va obrir les portes al barri del Raval la primera llibreria dedicada exclusivament a la literatura llatinoamericana. El seu catàleg consta d'obres clàssiques, però també de títols i edicions més desconegudes de narrativa, poesia i assaig, així com d'una àmplia programació d'activitats culturals per crear comunitat.Barcelona, l'única ciutat visitada per Don Quixot i Sancho Panza, ha estat font d'inspiració per a autors tan importants com George Orwell, Jean Genet o Roberto Bolaño. La tradició literària de la capital catalana és poderosa i la riquesa de les seves llibreries no fa altra cosa que reafirmar-ne aquesta essència: és hora de descobrir-les!

També us pot interessar