Enjoy Barcelona / Blog Enjoy Barcelona / Menjar i Beure / Cultura i gastronomia a Barcelona per a tots els gustos!
  • Museu Nacional d'Art de Catalunya

  • Restaurant 7 Portes

Cultura i gastronomia a Barcelona per a tots els gustos!

Barcelona és la ciutat de les mil cares: històrica, contemporània, cosmopolita, mediterrània, moderna i lluminosa. Una amalgama de diferents aspectes i sensacions que fan de la Ciutat Comtal una destinació imprescindible per a qualsevol època de l'any. I si haguéssim d'escollir dos motius pels quals Barcelona hauria d'estar entre els vostres plans, l'art i la gastronomia serien dels primers.

Una dosi de cultura per començar el dia

Els museus i les galeries d'art de Barcelona són centres dinàmics que connecten passat i present, promouen nous talents i s'han convertit en centres d'activitats culturals per a tots els públics.

Fundació Miró

Si veniu a passar uns dies a Barcelona, heu de saber que hi ha una sèrie de museus que són d'obligada visita: ja sigui perquè exposen l'obra de genis universals com el Museu Picasso, la Fundació Joan Miró o la Fundació Antoni Tàpies; pel recorregut que fan pels 2.000 anys d'història de l'art, com el Museu Nacional d'Art de Catalunya o el MUHBA-Museu d'Història de Barcelona; o bé per l'aproximació que fan a l'art contemporani, com el MACBA, el CCCB, el Museu del Disseny, el CaixaForum o el MEAM-Museu Europeu d'Art Modern. També us podeu deixar perdre pel museu més verd de la ciutat, el Jardí Botànic, amb més de mil espècies de tot el món; o pel Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, el conjunt de monuments d'estil gòtic on podreu gaudir d'una estada de silenci i tranquil·litat.

Galeria d'Art Atelier

Les galeries d'art també són una opció a tenir en compte si voleu regalar-vos una bona dosi de cultura. Gràcies a elles podreu fer un recorregut pel món de l'art i els artistes de tots els temps, assaborint el millor de cada estil. De l'Àmbit Galeria d'Art a l'Atelier o l'A34, totes elles són part imprescindible del desenvolupament i posterior consolidació del sector cultural a la ciutat.

Si voleu esprémer al màxim la vostra visita a la ciutat i gaudir de tot l'art de Barcelona, ho podeu fer de la manera més còmoda: per un costat, podeu optar per l'Articket, amb el qual descobrireu l'obra dels genis de l'art del segle XX i fareu un recorregut per mil anys de creativitat, a través de la millor col·lecció de pintures murals romàniques, les obres més representatives del modernisme i l'art més contemporani. Tot això, amb una sola entrada i aconseguint un gran estalvi! Si en voleu més, també podeu optar per la Barcelona Card, amb la qual, a banda de visitar els museus, també podreu fer d'altres activitats culturals i d'oci i, a més a més, viatjar amb el transport públic de forma gratuïta.

Barcelona, ciutat de sabors i història

Després de la visita cultural, us imagineu un bon dinar en un edifici singular? O un sopar sorprenent en un restaurant amb història? A Barcelona podreu combinar la millor gastronomia amb l'arquitectura més emblemàtica. Tot en un: un autèntic plaer per als vostres sentits.

Restaurant 1902 Cafe Modernista

I és que són diversos els restaurants amb història i en edificis emblemàtics de Barcelona on podreu delectar el vostre paladar mentre us deixeu emportar per la màgia dels dissenys arquitectònics: per exemple, si sou amants del modernisme, el 1902 Cafè Modernista us fascinarà i us sorprendrà. D'una banda, per la ubicació, ja que es troba en un espai únic de gran valor patrimonial i artístic, com és el Recinte Modernista de Sant Pau, obra de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner i declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO. De l'altra, per l'aposta que fa la cuina per recuperar les receptes catalanes que a poc a poc han anat desapareixent.

Restaurant Can Cortada Barcelona

Que us voleu endinsar en els passadissos d'un antic castell del segle XI, restaurat com a masia i envoltat per jardins? Doncs el restaurant Can Cortada és el que esteu buscant. Amb més de 900 anys d'història, aquesta masia forma part del patrimoni artístic de la ciutat, i ofereix una cuina tradicional catalana d'arrels mediterrànies.

Un altre dels restaurants que ha passat a formar part de la història de la ciutat i que s'ha convertit en tot un referent és el 7 Portes. Fundat l'any 1836, avui dia és considerat com un dels restaurants més emblemàtics de la ciutat i presenta una oferta d'especialitats tradicionals, amb una cuina basada en els productes del país i apostes innovadores amb plats de temporada.

Restaurant Els 4 Gats de Barcelona

Evidentment, si parlem de restaurants emblemàtics no podem deixar de mencionar el 4 Gats, possiblement un dels locals modernistes de la ciutat per on hi han passat més figures destacades de la cultura. Artistes com Rubén Darío, Santiago Rusiñol, Pablo Picasso (qui va fer-hi la seva primera exposició) o fins i tot Gaudí s'han assegut a les taules d'aquest restaurant, que durant un bon temps va servir com a punt de trobada dels intel·lectuals i artistes bohemis de finals de segle XIX. Sabíeu que es troba als baixos de la Casa Martí, prèviament dissenyada per Puig i Cadafalch.

I seguint amb la inspiració modernista, un altre restaurant a tenir en compte és el Fonda España, l'excel·lent restaurant de l'Hotel España dirigit en l'actualitat per Martín Berasategui i que a principis del segle XX també va ser reformat per Domènech i Montaner. La meravellosa decoració us transportarà directament a temps passats mentre que l'oferta gastronòmica, basada en la cuina més tradicional de la terra, us farà la boca aigua.

Ara, si busqueu un d'aquells locals dels de tota la vida, Can Ramonet és la millor opció, amb una cuina basada en peixos i marisc frescos i productes autòctons de muntanya i de temporada, que sap mirar al futur sense oblidar-se del passat. L'alegria que s'hi respira i el bon menjar que hi serveixen són raons suficients per venir a fer-hi un àpat.

Restaurant Agüelo 013

Finalment, si passegeu pel Barri Gòtic, hi podreu trobar l'antiga taberna Agüelo 013, ubicada en una finca de 1850 propietat del comte de Fonollar, marquès de Palmerola. Diem antiga perquè, en l'actualitat, el que era punt de trobada d'estudiants universitaris s'ha acabat convertint en un restaurant, ideal per a tot tipus de dinars i sopars, tastos de vins, tallers de gastronomia i actes socials. El que es manté intocable és una de les parets, part de la muralla romana de Barcelona, i el sostre de volta, que donen al local un toc històric ben especial.

No espereu més i veniu a provar tots els sabors, històrics i gastronòmics, d'una ciutat que us apassionarà!

També us pot interessar