Què fer / Art i Cultura / Museus / Museus d'arts aplicades / Museu del Disseny de Barcelona
  • Museu del Disseny de Barcelona

Museu del Disseny de Barcelona

El Museu del Disseny conserva un vast patrimoni —més de 70.000 objectes— producte de la integració de les col·leccions del Museu de les Arts Decoratives, el Museu de Ceràmica, el Museu Tèxtil i d'Indumentària i el Gabinet de les Arts Gràfiques.

El Museu del Disseny basat en un discurs «De les arts decoratives al disseny», és un museu consagrat a la cultura de l'objecte, sovint de l'entorn quotidià, a la seva concepció, al seu procés de fabricació, al seu ús i difusió, a la seva caducitat estètica o funcional, tot des de la lectura del segle XXI.

L'edifici Disseny Hub Barcelona és obra de MBM Arquitectes, Es compon de dues parts: una subterrània , que aprofita el desnivell creat per la urbanització de la plaça i una altra que emergeix a 14,5 m d'alçada, al nivell de la Plaça de les Glòries. La major part de la superfície de l'edifici es situa sota aquest nivell, on s'ubiquen les instal·lacions més importants, com la sala principal d'exposicions, el centre de documentació, les sales de recerca, el bar-restaurant i la botiga. A la part externa de l'edifici s'ubiquen les exposicions temporals de llarga i curta durada, una sala d'actes i un gran auditori. Tot el projecte ofereix un alt grau de qualitat ambiental i de sostenibilitat, objectius que s'aconsegueixen gràcies a un important sistema de suficiència energètica.

Consulta dades d'accessibilitat a ► Barcelona-access.com

També us pot interessar