Què fer / Cultura / Museus i Centres d'exposició / Museus d'arts aplicades / Museu del Disseny de Barcelona - Disseny Hub Barcelona
  • Museu del Disseny de Barcelona

Museu del Disseny de Barcelona - Disseny Hub Barcelona

El Museu del Disseny conserva un vast patrimoni —més de 70.000 objectes— producte de la integració de les col·leccions del Museu de les Arts Decoratives, el Museu de Ceràmica, el Museu Tèxtil i d'Indumentària i el Gabinet de les Arts Gràfiques.

El Museu del Disseny basat en un discurs «De les arts decoratives al disseny», és un museu consagrat a la cultura de l'objecte, sovint de l'entorn quotidià, a la seva concepció, al seu procés de fabricació, al seu ús i difusió, a la seva caducitat estètica o funcional, tot des de la lectura del segle XXI.

El Disseny Hub Barcelona promou el disseny i les indústries creatives de la ciutat i acull el Museu del Disseny, el Barcelona Centre de Disseny (BCD) i el Foment de les Arts Decoratives (FAD). L'edifici, projecte d'MBM Arquitectes, consisteix en una estructura longitudinal amb una part semisoterrada i una altra per sobre del nivell dels 14,5 m. La part subterrània de l'edifici acull espais de conservació i documentació, recerca i activitats educatives, oficines, biblioteca, i el bar-restaurant. La part de superfície té forma de paral·lelepípede tallat al biaix amb voladís cap a la plaça, i acull els espais expositius, la sala d'actes i l'auditori. Un llac exterior fa d'enllaç entre els dos nivells. L'exterior consta de plaques de zenc i vidre, que atorguen al conjunt un aspecte industrial amb reflexos metàl·lics. Destaca la instal·lació luminicoacústica realitzada per David Torrents en la qual, a través de la seva veu, s'acciona un grafisme lluminós realitzat amb leds sobre el paviment.

L'edifici Disseny Hub Barcelona presenta un alt grau de qualitat ambiental i de sostenibilitat, gràcies a un sistema de suficiència energètica: una pèrgola fotovoltaica, climatització mitjançant la xarxa urbana de calor i fred, i adaptació a la topografia per aprofitar les acumulacions d'energia de terra i reduir la demanda de climatització. El resultat és una reducció del consum d'energia del 70%. Disposa de la classificació A de sostenibilitat, que el situa entre els edificis de la ciutat més eficients.

Banner enllaç experiències de ciutat

Consulta dades d'accessibilitat a ► Barcelona-access.com

També us pot interessar