Què fer / Cultura / Museus i Centres d'exposició / Museus d'arts aplicades / Museu del Disseny de Barcelona - Disseny Hub Barcelona
  • Museu del Disseny de Barcelona

Museu del Disseny de Barcelona - Disseny Hub Barcelona

El Museu del Disseny es troba a l'edifici del Disseny Hub Barcelona ubicat a la Plaça de les Glòries. És el museu de les arts de l'objecte i del disseny, producte de la integració de les col·leccions del Museu de les Arts Decoratives, el Museu de Ceràmica, el Museu Tèxtil i d'Indumentària i el Gabinet de les Arts Gràfiques de la ciutat.

El Museu del Disseny basat en un discurs «De les arts decoratives al disseny», és un museu consagrat a la cultura de l'objecte, sovint de l'entorn quotidià, a la seva concepció, al seu procés de fabricació, al seu ús i difusió, a la seva caducitat estètica o funcional, tot des de la lectura del segle XXI.

Dins del Museu del Disseny es poden trobar objectes icònics dissenyats a la ciutat de Barcelona i que han estat mundialment reconeguts com la Filomátic, una maquineta d'afaitar manual de fulles recanviables; la llum de peu de Miguel Milà, una de les peces més emblemàtiques del disseny català i espanyol; les pinces de gel d'André Ricart realitzades l'any 1964; la Minipimer MR2, de les primeres batedores de mà elèctriques robustes i operatives del nostre mercat; l'icònic setrill Marquina o la Motocicleta Impala creada l'any 1962, són alguns dels exemples d'èxit del disseny català que són presents al Museu del Disseny.

L'any 1992, Barcelona va acollir els Jocs Olímpics. Fruit d'aquesta fita històrica, van sorgir una sèrie d'elements dissenyats i creats per a l'ocasió. Avui, alguns d'ells es poden trobar exposats al Museu del Disseny. Entre ells, l'arxivador de la Candidatura Olímpica que es va presentar per a que el Comitè Olímpic Internacional escollís Barcelona com a seu per al Jocs; la figura Cobi dissenyada com a mascota oficial; el logotip de Barcelona'92 del dissenyador Josep Maria Trias i Folch; el cartell oficial o la torxa olímpica, tot un símbol dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992.

Pel que fa a la moda, el Museu del Disseny conserva una col·lecció de teixits coptes i hispanoàrabs, tapissos, brodats, indianes i indumentària històrica. A més, compta amb peces internacionals, complements i vestits d'alta costura dels segles XX i XXI.

Banner enllaç experiències de ciutat

Consulta dades d'accessibilitat a ► Barcelona-access.com

També us pot interessar