Què fer / Art i Cultura / Museus / Museus de ciències i tecnologia / Museu de Ciències Naturals de Barcelona - Edifici Fòrum
  • Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Museu de Ciències Naturals de Barcelona - Edifici Fòrum

El Museu conté l'exposició permanent Planeta Vida, que recorre la història de l'evolució conjunta de la vida i la Terra, des dels seus orígens, i ens mostra com és avui. Amb recursos museogràfics actuals, l'exposició exhibeix part de les col·leccions de zoologia, geologia i botànica que el Museu de Ciències Naturals de Barcelona ha conservat durant els seus 132 anys d'història. El Museu de Ciències també disposa d'espai per a exposicions temporals i activitats educatives i divulgatives, a més de mediateca i serveis de restaurant i botiga.

L'exposició Planeta Vida, que ocupa 3.000 m2, està estructurada en tres àmbits. El primer, La biografia de Gaia, ens aproxima a la història de la vida al planeta. El segon, La Terra actual, ens mostra com és avui dia el nostre planeta i ens descobreix el món vibrant i divers de fòssils, animals, plantes, roques, minerals, fongs, microbis i algues. El tercer, Els laboratoris de la vida, tracta temes concrets sobre la natura i la relació d'aquesta amb els éssers humans.

El museu es troba a l'interior de l'Edifici Fòrum, una original construcció en forma de triangle flotant, dissenyada pels arquitectes suïssos Jacques Herzog i Pierre de Meuron. Mesura vint-i-cinc metres d'altura i cent vuitanta de costat. La façana rugosa de color blau fosc està travessada per diverses franges de vidres que suggereixen l'aigua vessant des del sostre. Aquesta estructura està suspesa en l'aire mitjançant disset pilars, tot creant així un espai cobert d'ús públic a nivell de carrer. L'Edifici Fòrum és tot un emblema de la nova Barcelona.

Consulta dades d'accessibilitat a ► Barcelona-access.com

També us pot interessar