Què fer / Cultura / Museus i Centres d'exposició / Museus d'art / MACBA - Museu d'Art Contemporani de Barcelona
  • MACBA - Museu Art Contemporani de Barcelona

MACBA - Museu d'Art Contemporani de Barcelona

El Museu d'Art Contemporani, també conegut com a MACBA, és un museu situat al barri del Raval que alberga una àmplia col·lecció d'obres d'art contemporani d'artistes locals, nacionals i internacionals.

El museu va obrir les seves portes l'any 1995 i el seu edifici d'estil arquitectònic contemporani és obra de l'arquitecte nord-americà Richard Meier, guardonat amb el premi Pritzker al 1984. Es tracta d'un edifici de color blanc que combina elements de línies rectes i corbes amb amplis finestrals i una gran plaça exterior, que destaca per la seva neteja visual i la seva funcionalitat.

Situada en una paret destacada a l'entrada del museu es pot veure Rinzen, l'obra que l'artista Antoni Tàpies va presentar a la Biennale di Venezia l'any 1993 en un al·legat contra la guerra i que va ser guardonada amb el Lleó d'Or de Pintura d'aquest certamen. A l'interior, els visitants poden gaudir d'una gran varietat d'exposicions temporals i permanents d'art contemporani. La col·lecció permanent del MACBA compta amb obres d'artistes com Joan Miró i Eduardo Chillida, entre altres.

El MACBA també organitza activitats culturals i educatives, com visites guiades, tallers per a nens i joves, conferències i debats. A més, el museu compta amb una biblioteca especialitzada en art contemporani, que ofereix una àmplia col·lecció de llibres, revistes i altres materials de referència per a investigadors, estudiants i aficionats a l'art.

Si esteu interessats en els museus d'art no us perdeu l'Articket. El passaport amb accés als 6 millors museus d'art de Barcelona, sense cues, vàlid durant 12 mesos i amb un estalvi del 45%.

Banner enllaç experiències de ciutat

A

Compra aquest producte a VisitBarcelona Tickets

Consulta dades d'accessibilitat a ► Barcelona-access.com

També us pot interessar