Enjoy Barcelona / Blog Enjoy Barcelona / BCN Life / Música en viu: gaudir de la música de la forma més genuïna
  • Jamboree

  • Festival Internacional de Jazz de Barcelona

  • Festival Internacional de Jazz de Barcelona

Música en viu: gaudir de la música de la forma més genuïna 01/03/2023

Barcelona ofereix als visitants la possibilitat de gaudir de la música de la forma més genuïna, de prop, en espais en els quals integrar-se en l'atmosfera local com un barceloní més.

Són aquests espais on podràs submergir-te en el lleure local com un barceloní més, amarant-te de l'atmosfera d'una ciutat que vibra constantment al so de tot tipus de ritmes: el jazz i el soul, el rock, el pop, el flamenco, la guitarra espanyola... Barcelona disposa d'espais per tota la ciutat, des del centre fins als barris perifèrics, que et permetran gaudir de la música en viu d'una forma genuïna.

Jazz i Soul

Jamboree_Barcelona

Aquests dos ritmes figuren entre els favorits d'una ciutat en la qual es programen actuacions i jam sessions, puntualment, cada setmana. Tanta és la tradició que Barcelona disposa de locals de música en viu clubs històrics dedicats únicament al jazz, així com un festival periòdic cada any, el Festival Internacional de Jazz de Barcelona. Un d'aquests clubs llegendaris és el Jamboree (plaça Reial, 17), una cova de jazz al Gòtic que és tota una institució, i que ja forma part del patrimoni cultural de Barcelona. Jamboree és el millor reflex de la cultura viva d'una metròpoli dinàmica, inquieta, cosmopolita i oberta al món. Per aquí han passat llegendes mundials del jazz de totes les èpoques i s'han format generacions de músics locals que avui triomfen en els cinc continents. Un altre clàssic, i al mateix barri, és el Harlem Jazz Club (Comtessa de Sobradiel, 8), mític local obert des de 1987 amb una programació diària en la qual predomina el jazz, però que també inclou altres gèneres musicals com el blues, el soul, el swing...

El JazzMan (Roger de Flor, 238) és un autèntic i petit club de jazz a l'Eixample, a prop de la Sagrada Família, amb diversos directes durant la setmana. Un club on sentir-se entre amics, sentir el millor jazz internacional i aprofitar per descobrir la producció local mentre preneu una copa. Una altra bona elecció és el Milano Jazz Club (Ronda Universitat, 35), on podreu gaudir de jazz, blues i soul en directe acompanyat d'una oferta gastronòmica mediterrània. Al barri del Poblenou, la cocteleria Balius (Pujades, 196) ofereix una carta de cocktails i snacks per acompanyar els concerts de jazz de cada diumenge.

Altres gèneres: Funk, Pop Rock...

Sala Razzmatazz

Però no tot és jazz a Barcelona. El funk, el pop, el rock, l'electrònica... també disposen d'espais propis amb una oferta continuada. Destaca la Sala Apolo (Nou de la Rambla, 113), al Poble-sec, una de les sales més antigues d'Europa i un espai emblemàtic. A prop, i compartint plaça amb el Jamboree, Sidecar (plaça Reial, 7) és una de les principals sales de referència en l'escena musical de la ciutat. Des de 1982 aquest bar de copes programa sessions de DJ i concerts de l'avantguarda creativa en matèria de rock, punk, indie i experimentació en tots els sentits. Sense sortir del districte de Ciutat Vella, la música electrònica disposa, des de mitjan anys 90, d'un club específic, el Moog Electronic Dancing Club (Arc del Teatre, 3), que en ple barri del Raval s'ha fet un nom com a temple de ritmes electrònics i sintètics a mans dels millors DJ internacionals.

Una altra de les grans apostes musicals per grandària i programació és la sala Razzmatazz (Pamplona, 88). Fundada l'any 2000, ocupa un antic espai industrial avui dividit en cinc sales que l'han convertit en referent de la música nacional i internacional. Per aquí han passat artistes com Coldplay, The Strokes o Belle and Sebastian, i acull minúscules sessions de club de noves formacions. Un autèntic espai multidisciplinari al Poblenou.

Nascut com a projecte cultural d'una associació per a la promoció de l'art i la cultura al barri de Gràcia el 1995, avui l'Heliogàbal (Ramón y Cajal, 80) se centra en projectes musicals i poètics, a l'Eixample es troba el pub El Medi (Balmes, 129), amb música en viu i comèdia de dimecres a dissabte.

Música i Gastronomia

Entre els espais gastronòmics que programen música us recomanem dues propostes. D'una banda, Bodega Saltó (Blesa, 36), un celler cultural al barri del Poble-sec amb més d'un segle que cada diumenge programa vermuts musicals amb rumba, blues, mestissatge, cançó d'autor...

El Cafè Vienès situat a l'icònic hotel Casa Fuster (Passeig de Gràcia,132) es converteix cada nit de dijous en un club de Jazz que acull als millors artistes locals i del panorama internacional. Podreu gaudir d'un menú d'aperitius o un gran sopar degustació, mentre gaudiu dels millors ritmes en un espai arquitectònic fascinant.

Concerts en espais singulars

Palau_Dalmases_Barccelona

Barcelona reuneix espais on sentir bona música en viu envoltat de murs amb segles a l'esquena, el que aporta un plus de singularitat i sovint una acústica privilegiada. El Palau Dalmases (Montcada, 20) és un espai barroc que programa flamenc i òpera en petit format. Un dels primers palauets burgesos construïts a la ciutat, el Palau Gomis al barri de la Ribera, acull avui el Museu d'Art Modern -MEAM- (Barra de Ferro, 5), una forta aposta per l'art figuratiu, però també per concerts en directe de blues o de música clàssica (l'entrada inclou la visita més el concert). En el mateix casc històric, a la basílica de Santa Maria del Pi (plaça del Pi, 7) es programen setmanalment concerts de guitarra espanyola i al Palau de la Balmesiana un impressionant edifici d'estil neogòtic i elements modernistes, s'organitzen el tercer dissabte de cada mes excepte agost, recitals d'òpera de butxaca.

També us pot interessar