Enjoy Barcelona / Blog Enjoy Barcelona / BCN Life / Barcelona LGTBIQ+-Friendly
  • Barcelona LGTB-Friendly

Barcelona LGTBIQ+-Friendly

Barcelona s'ha convertit en un dels destins europeus favorits per a lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals. Com a metròpolis oberta i cosmopolita, la ciutat ofereix als seus visitants molts atractius associats a la diversitat, a la llibertat i oberta a tothom. El circuit LGTBIQ+, amb serveis i una oferta estable tot l'any, n'és una bona mostra.

Aquesta apertura té el seu epicentre en una zona del districte de l'Eixample, coneguda ja popularment com el Gaixample. Aquesta àrea, delimitada pels carrers de Balmes, Gran Via, Urgell i Aragó, no és un barri exclusivament pel col·lectiu LGTBIQ+, però concentra bona part de l'oferta d'oci i comercial destinada a aquest públic. La millor manera de copsar l'ambient gai barceloní és fer una passejada entre aquests carrers i veure com les banderes multicolor que representen al col·lectiu LGTBIQ+ s'exhibeixen amb orgull als balcons i les entrades de locals i comerços. En aquesta zona de la ciutat, amb personalitat eminentment LGTBIQ+, el viatger trobarà des d'agències de viatges i hotels a perruqueries, botigues de moda, restaurants i clubs gai i lesbic- friendly.

El Gaixample també és un bon punt de partida per gaudir de les rutes turístiques més tradicionals de la ciutat, com ara la del Modernisme o el Barri Gòtic. Des d'aquí també us podeu acostar als eixos comercials més importants, com la Barcelona Shopping Line que uneix la Diagonal amb el Port Vell. La ruta LGTBIQ+, s'estén també a d'altres barris de la ciutat, com ara el Raval, el Poble-sec o el Poblenou, on diversos clubs acullen festes puntuals destinades a aquest públic.

Wifi Public Barcelona

El Mediterrani més plural

Barcelona és la capital LGTBIQ+ del Mediterrani i això es fa sentir en algunes de les seves platges. Són populars els xiringuitos de les platges de la Mar Bella i de Sant Sebastià, les dues amb opció per a la pràctica del nudisme, i amb un ambient molt animat i respectuós. A pocs kilòmetres seguint la costa sud es troba Sitges, una població amb encant i una gran diversitat de locals d'ambient.

A l'estiu a Barcelona, a més de gaudir del sol i del mar, es pot participar en diversos festivals específics pel públic LGTBIQ+, com ara el Pride, famós per la seva desfilada reivindicativa i colorista a l'avinguda del Paral·lel, o el Circuit Festival, més festiu. Uns mesos abans, al març, la ciutat també acull el Bear Pride, una altra cita per a recordar.

Wifi Public Barcelona

Cultura LGTBIQ+

Però la ruta LGTBIQ+ a Barcelona també té molt a oferir en l'àmbit cultural. Aquí tenen lloc dos Festivals de cinema gai i lèsbic entre els mesos de juliol i octubre (d'una banda està el FIRE, mostra organitzada pel Casal Lambda, i d'una altra, el Festival que organitza la Filmoteca de Catalunya). Una altra de les convocatòries més seguides és el torneig esportiu Panteresports que se celebra cada mes de setembre.

Dues llibreries especialitzades en literatura gai i lèsbica compleixen una important funció difonent la narrativa LGTBIQ+ a la ciutat: l'Antinous que va obrir les seves portes fa més de 15 anys, i la llibreria Cómplices, responsable també de l'editorial Egales, la primera focalitzada en aquesta literatura a Espanya.

Però Barcelona no seria l'enclavament LGTBIQ+ que és sense la feina que des de fa anys realitzen moltes associacions que treballen a favor d'una ciutat oberta i contra la discriminació, i que han fet d'aquesta una ciutat pionera en la promoció de la igualtat de drets. Habitualment, elles marquen el pols de l'agenda diària d'activitats LGTBIQ+ a la ciutat.

També us pot interessar