Enjoy Barcelona / Blog Enjoy Barcelona / Menjar i Beure / La ruta del vi i el cava

La ruta del vi i el cava 01/04/2015

Si hi ha alguna cosa que defineix Catalunya són les vinyes que conformen no només el paisatge, sinó l'essència de la seva naturalesa, tradició i llegat històric. A pocs quilòmetres de Barcelona, trenta minuts per carretera, és possible submergir-se en les comarques de l'Alt Penedès, l'Anoia, el Baix Llobregat, el Baix Penedès i el Garraf conegudes com la zona del Penedès, famosa al món sencer pels vins i caves.

Res millor per entendre la cultura vinícola catalana que submergir-se en aquest paisatge situat entre la costa mediterrània i la serra prelitoral. Amb més de 27.542 hectàrees i 153 cellers productors és, sens dubte, una terra amb nom de vi i cava. Els vins, elaborats amb varietats tradicionals de raïm autòctones i franceses, a més de la constant investigació amb noves tècniques com el cultiu orgànic, l'experimentació i la barreja de varietats noves i amb diferents densitats de plantació, converteixen aquesta regió en un punt de referència vinícola no només de Catalunya, sinó del món sencer.

El vi i el cava, al Penedès, és una cosa tan seriosa que fins i tot tenen un museu dedicat a això. És el VINSEUM (El Museu de la Cultura del Vi de Catalunya), un lloc de pelegrinatge per a tots els amants d'aquesta beguda d'orígens centenaris. Els seus habitants parlen, beuen i viuen el vi amb una passió contagiosa. Tant és així que, moltes de les persones que visiten aquesta terra, tornen amb la idea de fer el seu propi vi.

Si teniu un matí lliure, no deixeu passar l'oportunitat de conèixer aquest punt neuràlgic de la cultura catalana. Podeu agafar El Catalunya Bus Turístic i descobrir-lo de manera còmoda i senzilla. El bitllet inclou un visitada guiada, degustació i maridatge en alguns dels cellers més famosos i reconeguts del Penedès. Coneixereu com s'elaboren les diferents varietats de vi i cava, aprendreu a diferenciar-les i, el millor de tot, a degustar-les a través de tastos dirigits per experts. L'experiència està disponible en diversos idiomes perquè ningú no perdi cap detall. A més, podreu comprar aquells vins i caves que més us hagin agradat directament del celler.

Si necessiteu més informació, horaris i preus podeu trobar-los al web de VisitBarcelona Tickets. També podeu trobar-hi altres activitats per descobrir els secrets del vi. Això sí, no oblideu alçar la copa i desitjar-li llarga vida al vi català abans de degustar-lo, una tradició tan llarga com la seva elaboració.

També us pot interessar