Enjoy Barcelona / Blog Enjoy Barcelona / BCN Life / 3 places per a un diumenge tranquil
  • Plaça Reial

3 places per a un diumenge tranquil

Els diumenges són el millor dia per deixar d'observar la ciutat i posar els ulls en els seus protagonistes: els barcelonins. També pot ser una bona excusa per descansar si la nit de dissabte es va allargar o perquè el sol il·lumina la ciutat o perquè els vostres fills s'han despertat abans de l'hora acordada. Per aquestes o per altres múltiples raons, passar un diumenge de plaça en plaça pot ser una gran manera de descobrir la ciutat.

Les places, sobretot a Barcelona, són un punt de trobada, un epicentre urbà i el termòmetre exacte de l'estat d'ànim dels habitants. Esmorzarem a Gràcia, dinarem al Born i soparem al Gòtic (Barri Gòtic) perquè pugueu comprovar-ho amb els vostres ulls. Això sí, sou lliures de cercar, descobrir i viure la infinitat de places que amaga Barcelona durant el nostre recorregut.


Esmorzant a la plaça de la Virreina
Situada al barri de Gràcia, aquesta concorreguda plaça està presidida per l'Església de Sant Joan. La plaça va rebre el nom per la mansió que el virrei del Perú, Manuel Amat, li va regalar a la seva esposa Maria Francesca de Fivaller i de Brua abans de construir un altre palau a la Rambla, que porta el nom de la Virreina.

Un dels detalls més emblemàtics d'aquesta plaça és la font de Ruth. Inaugurada el 1949 i que llueix una bella escultura de bronze (obra de Josep M. Camps Arnau). El més curiós d'aquesta escultura és que des de fa anys els braços de la jove es desperten cada dia amb flors diferents que són substituïdes abans que es marceixin. El més intrigant és que no se sap qui les canvia. Un misteri que només Colombo o Agatha Christie podrien resoldre.

Recomanem començar el matí esmorzant al cafè La Virreina, La Cafetera o el Terra Bar. Des de qualsevol de les terrasses podreu veure els nens inflant globus a la font d'aigua o escoltant les espontànies classes de swing que sorgeixen alguns diumenges.

Dinant a la plaça de les Olles
Podeu agafar el metro a Joanic (L4) o baixar caminant per passeig de Gràcia o rambla de Catalunya fins al Born. Res millor per baixar l'esmorzar i preparar-se per un bon àpat, que passejar per un dels barris amb més història de Barcelona. Envoltar Santa Maria del Mar, perdre's entre tot l'eixam de carrers que l'envolten o visitar el Museu Picasso i, quan tingueu gana, apropar-vos a la plaça de les Olles és una gran opció.

Aquesta plaça té aquest singular nom pel fet que concentrava el major nombre de comerços dedicats a la venda d'olles, paelles i productes de cuina de la ciutat. Sens dubte, un dels racons més tradicionals del barri de la Ribera, perquè combina edificis i façanes de diferents èpoques i estils. Recomanem dinar a Cal Pep, un restaurant famós per la cuina catalana. Després de dinar podeu descansar al parc de la Ciutadella.

Sopant a la plaça Reial
Al centre de la majestuosa plaça trobareu La Font de les Tres Gràcies, d'Antonio Durenne, instal·lada a la fi del segle XIX. Una obra feta de ferro colat que representa un dels exponents de la modernitat i la vocació europea de Barcelona a finals del segle XIX. Les palmeres i els fanals amb braços a diferents alçades, imitant les branques d'un arbre, una de les primeres obres d'Antoni Gaudí per a la ciutat, són un paisatge emblemàtic de la plaça Reial.

L'Ajuntament de Barcelona va encarregar a Gaudí un projecte de model de fanal de llum de gas per instal·lar a tota la ciutat. D'aquest ambiciós encàrrec només es van realitzar els dos fanals de la plaça Reial i els tres de Pla de Palau. Tenen un peu de marbre de color fosc i la part central de la columna està coronada per dues serps enroscades en una vara i un casc alat, símbols de Mercuri, divinitat protectora del comerç, activitat molt característica de la ciutat. A més, a la columna s'hi pot veure l'escut de Barcelona. Entre els anys 1982 i 1984, la plaça va ser remodelada pels arquitectes Frederic de Correa i Alfons Milà.

Un lloc per prendre una copa, còctel o sopar tranquil·lament a la infinitat de bars i restaurants que donen vida a aquesta màgica plaça. Bé, i aquells que no vulgueu que la festa decaigui podreu trobar locals de tot tipus, només heu de deixar-vos endur per la música.

També us pot interessar