Enjoy Barcelona / Blog Enjoy Barcelona / BCN Life / Barcelona per a runners
  • Zurich Marató de Barcelona

Barcelona per a runners

La febre runner s'ha estès per tot el món a una velocitat de corredor olímpic. Barcelona és una ciutat que acull maratons importants com la Marató de Barcelona, la cinquena amb més participació d'Europa per darrere de París, Londres, Berlín i Estocolm. Però, on s'entrenen els barcelonins?, quins són els millors recorreguts per practicar el running i descobrir aquesta ciutat? Deixem-nos de preguntes, calcem-nos unes bones vambes i anem a recórrer-los.


Carretera de les aigües

La ciutat als vostres peus des de la Carretera de les Aigües
La Carretera de les Aigües rep aquest nom per una antiga conducció de distribució d'aigua. Està situada a la serra de Collserola, una àrea muntanyosa a menys de 15 minuts de la ciutat. La seva privilegiada ubicació permet gaudir de les millors vistes de Barcelona, custodiada per l'inseparable Mediterrani de fons.

Aquest sender té més de 9 quilòmetres de longitud i travessa sense interrupcions boscos frondosos on hi habita una gran riquesa de flora i fauna. Potser us creueu amb conills, esquirols i fins i tot senglars. No us preocupeu, conviuen amb runners, ciclistes i altres tipus d'animals. El camí és força pla, per tant és ideal per a corredors experts o principiants.

No obstant això, el millor de tot és que està situada molt a prop de la ciutat i podeu accedir-hi en transport públic. Si agafeu el ferrocarril FGC (Ferrocarrils de la Generalitat) fins a Avinguda Tibidabo (L7) i després l'autobús des de la plaça John F. Kennedy és molt senzill i còmode arribar-hi. Una altra opció és baixar a l'estació de Peu del Funicular (FGC) i agafar el funicular fins arribar a la parada de Carretera de les Aigües. També podeu anar-hi amb cotxe, per Ronda de Dalt i avinguda Tibidabo, fins al Pla dels Maduixers, que és on s'inicia el sender.


Front marítim Barcelona

Amb la sorra als talons
Un clàssic dels clàssics. Quan comença a caure el sol, o bé quan apareix tímidament, milers de barcelonins surten a córrer amb la Mediterrània com a testimoni de fons. La ruta sol començar al final del passeig de la Barceloneta i continua durant més de 4 quilòmetres fins a passar la Vila Olímpica direcció al Fòrum. El millor és que ofereix un nivell per a principiants durant el recorregut d'anada, i un altre per a més experts, perquè podeu allargar fins al Parc del Fòrum. A més, el terreny és perfecte perquè és regular i llis, ideal per evitar lesions. Això sí, el millor de tot és la companyia del mar.

Corrent en Diagonal
La ruta més urbana de totes i també una de les més populars entre els runners de Barcelona. La Diagonal és una immensa avinguda que creua tota la ciutat i té àmplies voreres poblades d'arbres. En aquest circuit, els grans edificis i la vida frenètica de la ciutat us acompanyaran en cada un dels vostres passos. És recomanable començar a la plaça de Francesc Macià, córrer fins a la plaça de les Glòries Catalanes i finalment acabar a la zona marítima.

Una altra opció molt interessant és començar també a la plaça de Francesc Macià però acabar al parc de Cervantes, situat a l'altra banda de la Diagonal. Un recinte enjardinat ple de vegetació allunyat del rumor de la ciutat. Té escales on poder complementar un bon entrenament i estirar tranquil·lament. Perquè, això sí, abans de començar a córrer i acabar el vostre exercici heu d'estirar bé els músculs. Ja sabeu que és la clau per evitar lesions.

També us pot interessar