Enjoy Barcelona / Blog Enjoy Barcelona / Barcelona de nit / Els temples del gintònic barceloní

Els temples del gintònic barceloní

Segur que el 1825, els oficials de l'Índia, colònia britànica en aquell moment, no podien imaginar que la seva enginyosa forma de prendre un medicament es convertís anys més tard en una de les begudes més populars del món. En aquella època, per combatre els brots de malària, havien de consumir pastilles de quinina, però l'intens sabor amarg d'aquest medicament va provocar que l'enginy dels oficials trobés una solució. Després de diverses proves, van arribar a la conclusió que dissolent les pastilles en aigua i barrejant el líquid amb suc de llima, sucre i ginebra, no només dissimulaven aquell odiós amarg sabor, sinó que el resultat era una beguda equilibrada, refrescant i perfecta per beure en companyia.

Dècades més tard, aquest curiós invent anomenat gintònic ha continuat creuant fronteres. En tot just menys de cinc anys, ha conquistat les barres de Barcelona. Tant és així que han proliferat les ampolles de ginebra a les vitrines dels bars, omplint les prestatgeries amb ampolles d'orígens i destil·lacions tan diferents com les combinacions que podreu trobar en els milers de bars especialitzats en servir-la. A continuació us proposem alguns noms, segons el barri on sigueu, però si busqueu per la ciutat segur que trobareu molts temples més. La religió del gintònic té molts devots a la ciutat.


Eixample

Milano Cocktail Bar
Recorda a un bar clandestí de Chicago, per entrar-hi heu d'accedir a una espècie de soterrani i baixar unes escales en penombra. Tranquils, dins és un espai ampli, amb butaques vermelles i una estètica a l'estil Vito Corleone que us transportarà a aquells meravellosos anys 40.
Adreça: Ronda Universitat, 35
Com arribar-hi: Catalunya (L1, L3)

Gràcia

La Pedrera

Bobby Gin
Un bar modern i molt actual que va néixer en plena febre del gintònic barceloní. Deu ser per això que tenen una extensa selecció de marques nacionals i internacionals. És més, podreu trobar-hi ginebres catalanes. Pot haver-hi alguna cosa més barcelonina que prendre un gintònic autòcton?
Adreça: Francisco Giner, 47
Com arribar-hi: Fontana (L3)El Born - La Ribera

Mudanzas
Patrimoni indiscutible de la nit del Born, aquest curiós local amb més de cent anys d'història és una antiga casa de mudances que encara conserva l'anagrama original a la porta. El mobiliari d'època i l'ambient bohemi que l'envolta segur que combina a la perfecció amb el vostre gintònic.
Adreça: Vidrieria, 15
Com arribar-hi: Barceloneta (L4) i Jaume I (L4)

El Raval

La Pedrera

Negroni
A cavall entre el clàssic i el modern, aquest elegant i petit local situat al cor del Raval és impossible que defraudi a ningú. No té carta, només heu d'entrar-hi i explicar-li al "cocteler" quin tipus de gintònic teniu al cap, quin gust us agradaria i ell, sota el seu expert criteri, el servirà delicadament sobre la vostra copa.
Adreça: Joaquín Costa, 46
Com arribar-hi: Universitat (L1, L2)Gòtic

La Pedrera

Manchester
Potser el més gamberro i "underground" de tots, no només per l'acurada selecció musical de finals dels setanta i principis dels vuitanta, a més del "britpop" dels noranta. Bandes com Joy Division, New Order, Happy Mondays, The Stone Roses sonen en aquest local de llum vermella i tènue. Un gran lloc per començar la nit amb bona música i millor companyia.
Adreça: Carrer Milans, 5
Com arribar-hi: Drassanes (L3), Jaume I (L4)


Poble-sec

Maumau lounge club
Amb més de 37 tipus de ginebra i 15 marques de tònica diferents, aquesta àmplia nau industrial reconvertida en un "lounge club" és un dels centres neuràlgics de la nit barcelonina i, sobretot, un símbol del Poble-sec.
Adreça: Fontrodona, 35
Com arribar-hi: Paral·lel (L2, L3)

Barceloneta

Zahara cocktail club
Qui diu que la Barceloneta només és per menjar un bon arròs o prendre unes canyes a la nit?, també té els seus locals una mica més sofisticats. Zahara és un lloc perfecte per prendre un bon gintònic a la terrassa i observar l'anar i venir de la gent al carrer més poblat d'aquest curiós barri.
Adreça: Pg. de Joan de Borbó, 69
Com arribar-hi: Barceloneta (L4)

Poblenou

Balius
L'únic nou de Balius és la seva flamant obertura, perquè la resta és un viatge en el temps. Han conservat fins i tot el cartell i el nom d'aquesta antiga drogueria del barri. La seva estètica dels seixanta és increïble, així que quan us asseieu, és normal que mireu a la porta i cregueu que tard o d'hora entrarà el mateix Don Draper.
Adreça: Pujades, 196
Com arribar-hi: Poblenou i Llacuna (L4)

També us pot interessar