Enjoy Barcelona / Blog Enjoy Barcelona / BCN Life / Barcelona, una ciutat on passejar i compartir un estil de vida

Barcelona, una ciutat on passejar i compartir un estil de vida 01/9/2022

Barcelona ho té tot per a tothom, és una ciutat passejable i gaudeix d'un clima mediterrani benigne, ideal per visitar-la en qualsevol època de l'any. Per això, gaudir d'activitats a l'aire lliure és un atractiu indiscutible a Barcelona. Si us ve de gust passejar, us recomanem el Barcelona Shopping Line, un eix comercial de 5 km que discorre des de la part alta de l'av. Diagonal fins al mar, passant per l'Eixample i el nucli antic. Aquí conviuen algunes de les joies arquitectòniques més espectaculars de la ciutat amb aparadors originals i apetibles restaurants per a tots els gustos. N'hi ha a edificis emblemàtics, amb terrassa, de cuina tradicional, de tapes, d'autor, de mercat, mediterrània, a hotels, amb maridatge, amb història o amb estrella Michelin. Vosaltres trieu!

Al Barcelona Shopping Line descobrireu el veritable estil de vida barceloní on passejar, prendre una tapa, fer un vermut i anar de botigues es converteix en una experiència a l'aire lliure. Us donem la benvinguda a l'aparador que s'obre al món tots els mesos de l'any.

La Diagonal

Muji. Barcelona

Elegant, sofisticada i amb una oferta de botigues variada i chic, l'avinguda Diagonal és ideal per recórrer sense presses. Entre botigues de les principals marques de moda, joieries o decoració trobareu dues de les obres de l'arquitecte modernista Puig i Cadafalch: el Palau Baró de Quadras i la Casa de les Punxes. El primer presenta una combinació d'estils: d'una banda veureu un palau neogòtic i, de l'altra, un bloc de pisos modernistes. I la Casa de les Punxes, de planta triangular, és una reinterpretació d'un palau medieval.

Si avanceu cap a la plaça Reina Maria Cristina, arribareu als grans magatzems El Corte Inglés que reuneixen les més conegudes i prestigioses marques nacionals i internacionals. I, pel camí, us podeu aturar al centre comercial Illa Diagonal amb una variada oferta comercial i de restauració, o a botigues tan cool com Muji, un paradís de la decoració i la simplicitat japonesa.

Eixample i passeig de Gràcia

Illa de la discòrdia. Barcelona

L'Eixample es caracteritza pels carrers amples, arquitectura modernista i boutiques de firmes prestigioses, en alguns casos ubicades en edificis emblemàtics. No us podeu perdre la principal artèria, el passeig de Gràcia, el carrer més exclusiu de Barcelona, on l'elegància conviu amb els edificis més representatius del modernisme.

La Pedrera és la naturalesa feta edifici, i Gaudí va mostrar aquí la seva inesgotable capacitat creativa. A prop d'aquí, a l'anomenada illa de la Discòrdia, hi ha el conjunt més famós d'edificis modernistes de Barcelona integrats en una sola façana: la Casa Lleó Morera, de Domènech i Montaner, que acull l'aparador de la prestigiosa botiga de complements Loewe; La Casa Amatller de Puig i Cadafalch, que té a la planta baixa l'exquisida joieria Bagués Masriera, I, la Casa Batlló de Gaudí, possiblement la façana més onírica i que més sentiments inspira del món. Si voleu conèixer a fons aquests tres edificis tan singulars, la visita guiada Walking Tours Modernisme us en mostrarà tots els secrets.

L'Eixample està quallat de racons que us deixaran amb la boca oberta. La Casa Thomas de Domènech i Montaner exhibeix una façana neogòtica i decoració floral, i actualment acull la prestigiosa botiga de disseny i mobiliari Cubiñá. I és que la cultura impregna l'Eixample amb una gran concentració de llibreries, teatres, cinemes i museus per a tots els gustos.

Casc Antic

Llibreteria Quera. Barcelona

El cor de la ciutat antiga exhibeix entre els carrerons i places un gran tresor històric i monumental. Al costat de la Catedral de Barcelona trobareu edificis postmedievals que són autèntiques joies, com la Casa de la Convalescència, una oda al barroc; la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, on l'esplendor del segle XVIII es palpa a cada racó, o el Palau de Balmesiana, d'estil neogòtic en estat pur. A més, amb el Barcelona Walking Tours Gòtic coneixereu la història romana i medieval del cor de la ciutat. El modernisme té el màxim exponent aquí al Palau de la Música Catalana de Lluís Domènech i Montaner, l'única sala de concerts del món declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco i la façana del qual us deixarà amb la boca oberta. L'essència històrica també es pot palpar en algunes de les botigues centenàries que esquitxen el nucli antic: la Barreteria Mil, botiga artesana dedicada al món del barret i els seus complements, o l'Estampería San José, especialitzada en objectes religiosos. L'Espai Quera combina els llibres de muntanyisme amb una oferta de platets i vins. I La Colmena que elabora artesanalment dolços típics de la pastisseria tradicional catalana.

Sombrerería Mil. Barcelona

El Born i la Ribera

Pot ser que us sentiu atrets per l'esperit cosmopolita i cool del Born, al barri de la Ribera, però aquesta zona tan autèntica té una història mil·lenària que la fa imprescindible. A més d'estar al costat del mar, el passat artesanal es percep en el nom dels carrers, que conserven els noms dels antics gremis de l'època medieval. Avui dia, també l'artesania és present al Born des d'una òptica innovadora i de tendència, com el disseny d'accessoris i objectes de regal que ofereix Bornisimo, les espardenyes actualitzades de Toni Pons o les col·leccions coloristes i extremades d'ulleres d'Etnia. Sabíeu que al passeig del Born, que acaba a la meravellosa església de Santa Maria del Mar, tenien lloc les justes de cavallers a l'època medieval? Molt a prop, el carrer Montcada allotja avui dia als majestuosos palaus medievals diverses galeries d'art i museus. Destaca també l'edifici de la Llotja de Mar, antic centre econòmic medieval i testimoni de l'esplendorós passat de Barcelona.

Llotja de Barcelona

Com veieu, seguint el Barcelona Shopping Line, no us perdreu cap detall del patrimoni arquitectònic i l'oferta comercial de la ciutat, i viureu l'autèntic estil de vida barceloní. Gaudiu-lo!

També us pot interessar