Enjoy Barcelona / Blog Enjoy Barcelona / Menjar i Beure / La cultura del vi a Barcelona
  • Cultura del vi a Barcelona

  • Cultura del vi a Barcelona

  • Can Calopa. Barcelona

La cultura del vi a Barcelona 12/11/2021

Gaudir d'un bon vi a Barcelona és una de les activitats que no us hauríeu de perdre a la vostra visita a la ciutat. És una experiència que complementa conèixer la seva història i el seu patrimoni arquitectònic o aprofitar-ne la variada i heterogènia proposta cultural.

Als seus carrers trobaràs vinoteques, wine bars i cellers on degustar plats i tapes tradicionals acompanyats d'alguns dels millors ceps del Mediterrani. No us perdeu l'experiència de gaudir d'una bona copa en un d'aquests establiments, alguns dels quals són centenaris.

Barcelona, ​​capital d'un país de vins

Vinyes Barcelona

Les arrels de la cultura vinícola catalana són tan profundes que es remunten als grecs, que van ser els responsables d'introduir el cultiu de la vinya en aquest territori. Beneficiades per unes condicions climàtiques excepcionals, les vinyes han continuat donant els seus immillorables fruits fins als nostres dies. Avui, els seus vins blancs, rosats, negres i escumosos són molt apreciats a nivell internacional.

A Catalunya hi ha dotze denominacions d'origen i moltes de les comarques on es produeixen aquests vins són molt a prop de Barcelona, ​​com ara Penedès, Pla de Bages i Alella. A més, a poca distància de la ciutat hi ha cellers que produeixen cava, el vi escumós amb denominació d'origen protegida.

Barcelona és, sens dubte, la porta d'entrada al territori de producció vinícola i ofereix maneres diferents d'acostar-se a aquest univers sorprenent. Observant el paisatge sembrat de vinyes, tastant vins o prenent una copa amb el millor de la seva gastronomia, aquesta ciutat es gaudeix a través del paladar.

A més, Barcelona és seu d'esdeveniments importants relacionats amb el vi. Ja sigui amb la Setmana del Vi Català o amb la Barcelona Wine Week, la ciutat ofereix la possibilitat d´explorar el millor d'aquesta beguda mil·lenària.

Unes copes de vi a Barcelona per viure la ciutat

Bodega a Barcelona

Visitar cellers i conèixer molt millor la història del vi és sempre una opció. Però també hi ha una àmplia varietat d'ofertes de tasts a Barcelona i llocs on combinar vi i gastronomia. Les experiències enoturístiques abunden i hi ha possibilitats per a tots els gustos i butxaques, per això viure la cultura del vi és una de les activitats imprescindibles quan es visita la ciutat.

Coneix antics cellers i moderns wine bars

A la capital catalana hi ha diferents establiments que ens remunten a temps en què el vi es venia a granel i la vida tenia altres ritmes, mentre que altres es vesteixen de modernitat sense oblidar-ne les arrels.

Hi ha cellers on el vi català té un lloc especial i és possible tastar vins tant de grans com de petits productors, i també d'elaboració artesanal i ecològica. Cellers centenaris com La Palma brinden espais on el menjar tradicional es gaudeix amb un bon vi i viatjar en el temps és possible, mentre que altres com la Vinateria Rosaluna s'enfoquen a crear sensacions diferents a través dels productes i tasts que ofereixen.

Bodega Can Ramonet

Quan vulgueu degustar un vi a Barcelona, ​​apunta aquests establiments al mapa de visites:

Gaudiu de la gastronomia de Barcelona

Si us agrada la gastronomia, això és el que buscàveu. Gaudir de les joies de la cuina catalana és molt senzill en aquesta ciutat si us deixeu sorprendre per plats tradicionals en un restaurant modernista com Fonda España, o la cuina d'autor a Windsor. Són tantes les opcions on tastar menús amb maridatge de vins que és difícil escollir-ne només un entre tota l'oferta que hi ha.

Maridatge Barcelona

A més, trobareu una àmplia oferta de restaurants amb estrelles Michelin que ofereixen menús destacats amb aires autòctons i exquisits maridatges.

Can Calopa Barcelona

Experiències i enoturisme a Barcelona

L'enoturisme a Barcelona és una activitat que no para de sumar adeptes pel ventall d'ofertes que té la ciutat. Una de les alternatives diferents és participar en experiències on el vi és el fil conductor que connecta la cultura, la història i els sabors d'aquesta terra.

Podeu visitar l'únic celler urbà de Barcelona, ​​Can Calopa-L'Olivera Cooperativa, fer una visita guiada al barri gòtic amb degustació de tapes i vins, fer una passejada amb veler al capvespre amb una copa a la mà, o conèixer on es cultiven els vegetals i es produeix el vi del Majestic Hotel i Spa.

Si parlem de la combinació de cultura, gastronomia i vi, Barcelona n'és el centre neuràlgic. Quan vingueu de visita i us quedeu uns dies, us adonareu que no hi ha res com compartir el costum de prendre una copa i recrear-se a les aromes d'aquesta terra, on la Mediterrània, la vinya i la història s'uneixen per crear un concepte únic.

També us pot interessar