Enjoy Barcelona / Blog Enjoy Barcelona / Menjar i Beure / Endinseu-vos en l'arquitectura més desconeguda i els sabors locals més autèntics de Barcelona

Endinseu-vos en l'arquitectura més desconeguda i els sabors locals més autèntics de Barcelona

Tots els que hem visitat Barcelona en coneixem, en major o menor mesura, l'àmplia oferta arquitectònica, amb una sèrie d'icones destacades que estan en boca de tots i que han situat la ciutat al mapa de destinacions mundials més atractives. Edificis de renom, museus amb obres d'art de tots els estils i èpoques... Però Barcelona també disposa d'un patrimoni arquitectònic desconegut, amb petites joies que valen molt la pena visitar. Voleu descobrir-les? Seguiu llegint i de passada endinseu-vos en el món de la gastronomia de proximitat, amb una selecció dels millors restaurants amb producte km 0 que podreu trobar a la ciutat i on gaudireu d'una cuina de primera qualitat.

La cara més desconeguda del patrimoni arquitectònic de la ciutat us espera!

És de sobres conegut que Barcelona disposa d'un patrimoni arquitectònic famós arreu del món. La UNESCO, per exemple, va classificar 9 dels edificis més importants de la ciutat com a Patrimoni de la Humanitat. Tot i això, Barcelona té també la sort de disposar d'un extens llistat d'edificis igual d'espectaculars però no tan coneguts, que donen un valor afegit molt important a la ciutat i que poden ser tan imprescindibles com les icones més visitades.

Palau Baró de Quadras

Sabíeu que en ple Barri Gòtic podeu endinsar-vos en un tresor de la Barcelona romana? Dins d'un petit pati medieval s'hi troben quatre columnes de l'antic Temple d'August, testimoni del passat romà de la ciutat que us transportarà directament a aquella època. Seguint per la història, us recomanem perdre-us pel Palau de Requesens o Sant Pau del Camp, dues joies medievals, molt diferents entre elles, que us encantaran: la primera, un palau privat des d'on podreu gaudir d'unes vistes diferents de la ciutat i degustar un menú inspirat en la cuina dels segles XIV i XV; la segona, una petita església romànica, de les més antigues de la ciutat, on el temps s'atura i on s'esvaeixen els sorolls i el tràfec del barri del Raval. I no podeu oblidar-vos de visitar el Born Centre de Cultura i Memòria, un nucli de memòria col·lectiva que disposa d'un jaciment arqueològic espectacular i una exposició permanent de la Barcelona del 1700. El que va ser un mercat del s. XIX és avui en dia un espai de reflexió, memorable i emocionant, on podreu aprendre més sobre la història de la nació catalana.

Palau Baró de Quadras

Ara, si el que us interessa són les cases senyorials, us recomanem una visita a la Casa Rocamora o al Palau Baró de Quadras. Ambdós edificis, construïts a principis del segle XX, es caracteritzen per disposar d'un estil molt particular que us enamorarà a primera vista. La Casa Rocamora, per exemple, és un espectacular palau isabelí famós per tenir una de les col·leccions d'art privades més variades de la ciutat. El Palau Baró de Quadras sorprèn per la barreja d'estils i decoració eclèctica: és d'una banda un palau neogòtic, i de l'altra, un edifici de pisos d'estil modernista, gràcies a la remodelació que hi va portar a terme l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch.

Fabra i Coats Barcelona

Un dels altres edificis que no poden faltar a la vostra llista és l'elegant Casa de la Seda. L'única casa gremial de Barcelona que està oberta al públic va ser construïda al segle XVIII i era la seu del gremi dels velers o teixidors dels vels de seda a la ciutat, i va despertar l'enveja de molts a l'època per la bellesa del disseny arquitectònic, amb uns esgrafiats a la façana senzillament preciosos. Finalment, un altre atractiu arquitectònic de la ciutat són els edificis industrials que s'han adaptat a nous usos, com ara la Fabra i Coats, antiga fàbrica de fils i teixits del barri de Sant Andreu que ha acabat convertint-se en un espai multidisciplinar amb el procés creatiu com a eix vertebrador.

I com tots aquests, n'hi ha de molts altres: la Reial Acadèmia de Medicina, la Reial Acadèmia de Farmàcia i la de Ciències i Arts, la Biblioteca Pública Arús, els antics recintes industrials de Can Ricart i Can Felipa...

Un bon grapat d'edificis que de ben segur us descobriran la Barcelona més desconeguda!

Tasteu els autèntics sabors de la terra

Us considereu bons gurmets? Doncs aleshores sabreu com d'important és trobar restaurants on el que més importa, la matèria prima, sigui de procedència local i de proximitat. Això fa un temps era complicat en grans ciutats com Barcelona, però la tendència dels últims anys ens demostra, afortunadament, que s'està optant cada cop més per una cuina de proximitat, tot contribuint a la sostenibilitat i recuperant els productes més tradicionals. I els restaurants que segueixen aquest camí cada cop en són més!

Peix Fresc Barceloneta

Si la vostra passió culinària és el peix o el marisc, no us podeu perdre la carta de dos restaurants com són el Can Ros o La Mar Salada, autèntics temples gastronòmics on el sabor marítim us farà sentir com si estiguéssiu en un pesquer al bell mig de la mar. I és que aquests dos locals disposen d'un producte que arriba directament de la llotja de Barcelona, fet que ens garanteix un peix fresc i d'una qualitat insuperable.Restaurant El Fiete Ruso

En canvi, si sou dels qui gaudeixen més amb un bon plat de carn, no us podeu perdre el restaurant Sagàs - Pagesos, Cuiners & Co. Una opció que destaca per oferir una carn de proximitat que us farà la boca aigua. Al Sagàs han optat per seguir la filosofia del que s'anomena "finger food", és a dir, aquella gastronomia urbana on es potencia el menjar amb els dits, amb una carn lliure de transgènics i xarcuteria artesana.

Restaurant Valmas

Però si us agrada tot tipus de menjar i, sobretot, us agrada menjar bé, tenim dues recomanacions més: El Mercader de l'Eixample, situat en un edifici modernista en ple Eixample barceloní, i amb una carta on la cuina catalana tradicional i ecològica és l'estrella i la Taverna Hoffman, on la cuina de tota la vida es reinterpreta d'una forma innovadora, amb tapes i plats a la brasa com a principals reclams.

Sigui quin sigui el restaurant que escolliu, us podem assegurar una cosa: el viatge gastronòmic serà inigualable i us deixarà amb ganes de més!

També us pot interessar