Enjoy Barcelona / Blog Enjoy Barcelona / Menjar i Beure / Poble-sec, de bodega en bodega
  • Quimet Quimet Barcelona

Poble-sec, de bodega en bodega

No és casualitat que Poble-sec hagi tingut diferents noms i sobrenoms durant els últims anys. Es podria dir que és un dels barris més canalles de Barcelona. No és d'estranyar que la gent més moderna i cool de la ciutat estigui emigrant als seus carrers. Conegut, a la dècada dels quaranta, com la petita París, aquest genuí barri de Barcelona regentava una marabunta de diversió i apogeu cultural en els seus famosos cabarets, teatres, sales de concerts i bars.

Diuen les males llengües que quan els homes anaven al Poble-sec havien de resar una nit sencera per expiar els seus pecats, fins i tot que es pot escoltar el ressò de les oracions darrere dels camerinos d'El Molino (el cabaret més famós). Però són només llegendes urbanes (o no, qui sap). El que sí és real com la vida mateixa és que, malgrat el pas dels anys, el barri conserva el mateix pòsit bohemi i artístic en tots els racons. Bona prova d'això és que artistes famosos com Joan Manuel Serrat, conegut popularment com el noi del Poble-sec, o el controvertit Jaume Sisa, són fills d'aquesta atmosfera musical i alegre que el barri conserva en cada racó i, sobretot, en les seves bodegues. Per això no hi ha res millor que descobrir-ne algunes de les més emblemàtiques per submergir-se en l'autèntica vida de Poble-sec.


Quimet & Quimet
Per obrir boca, el clàssic dels clàssics. Un establiment regentat per quatre generacions, on la tradició està en cadascuna de les conserves i tapes que ofereixen. No poden faltar les croquetes, un bon got de vermut i les converses sorolloses, acompanyades d'objectes i cartells plens d'històries. Estareu hores i hores mirant-los, us ho assegurem.
Adreça: Poeta Cabanyes, 25
Com arribar-hi: Paral·lel (L2, L3)

Gran Bodega Saltó
Si el cos i l'estómac demanen més, podeu endinsar-vos pels carrers del Poble-sec fins al carrer Blesa, 36. La decoració pintoresca i eclèctica, les tapes fredes i el vermut a granel no deixen indiferent a ningú, igual que la col·lecció d'objectes que regnen al sostre del local. Ah, i si teniu sort potser fins i tot hi hagi música en directe. Això sí, és molt probable que no tingueu espai per ballar, sempre està ple de gom a gom.
Adreça: Blesa, 36
Com arribar-hi: Paral·lel (L2, L3)

La Tomaquera
I, finalment, aconsellem acabar pel clàssic per antonomàsia: La Tomaquera i els seus llegendaris cargols a la llauna, un típic plat català cuinat com mana la tradició. Ara sí, aquest és el lloc per seure, descansar d'una bona caminada i assaborir la cuina amb majúscules del Poble-sec. Bon profit!
Adreça: Margarit, 58
Com arribar-hi: Poble-sec (L3)


Aquestes són les nostres tres recomanacions per començar a conèixer el sabor d'un dels barris més autèntics de la ciutat. Això sí, si us deixeu endur pel seu encant segur que en descobrireu molts més, perquè com diuen al Poble-sec: "sempre sabeu a quin bar comenceu, però mai a quin acabeu".

També us pot interessar