Enjoy Barcelona / Blog Enjoy Barcelona / Barcelona de nit / Bars per viatjar en el temps
  • Copes Barcelona

Bars per viatjar en el temps

Com ja hem esmentat a Restaurants amb història i Les cinc joies amagades del Raval, Barcelona està plena de bars i restaurants on la història roman congelada. Us en recomanem d'altres per si us ve de gust fugir del present per aterrar en el passat, si més no per molt poc temps.


Bar Núria
Situat des de 1930 a la Rambla davant de la mítica Font de Canaletes, creuar-ne les portes és com emprendre un viatge als anys 30 i aterrar en aquella Rambla que no tenia horaris i estava oberta les 24 hores del dia. Diuen que quan va arribar la guerra civil espanyola van obligar els seus propietaris a tancar de nit, encara que no van poder fer-ho perquè ningú no sabia on eren les claus. Una distracció la té qualsevol.
Adreça: Rambla de Canaletes, 133
Com arribar-hi: Plaça de Catalunya (FGC), Catalunya (L1, L3)

La Confitería
Situada al Paral·lel, el Broadway de Barcelona, l'esperit d'aquesta antiga pastisseria i bomboneria modernista, fundada el 1912, roman intacte tant a l'interior com a l'exterior. Podreu comprovar-ho des de la façana de ferro i vidre fins a l'interior, on l'antic taulell de la confiteria exerceix ara de barra. Cada element decoratiu manté aquesta atmosfera modernista de finals del segle XIX, és més, potser us facin sentir com a l'antic París de Toulouse-Lautrec.
Adreça: Sant Pau, 128.
Com arribar-hi: Paral·lel (L2, L3)

Grill Room
Fundat el 1902 per Flaminio Mezzalama, gerent a Espanya de la marca Martini & Rosso. El local va ser decorat per Ricard Capmany, modernista de l'època, i regentat per nombrosos barcelonins que venien a degustar el vermut de la casa, el símbol i el tresor més ben guardat de la casa i una de les joies del Barri Gòtic. Ara també té un menjador, així que sí amb el vermut us entra gana podeu menjar allà també.
Adreça: Escudellers, 8
Com arribar-hi: Liceu (L3)

El Paraigua
L'antiga botiga Gallés, dedicada a la venda de paraigües i ventalls, va ser fundada el 1902, però el 1967 l'edifici va ser enderrocat. El propietari va traslladar tots els elements ornamentals i de decoració a un altre establiment a tocar de la plaça de Sant Jaume. L'ànima modernista de l'antiga botiga li va servir per decorar el que va ser el seu nou bar el 1968. Si hi entreu veureu que des del sostre, el llum, els aplics, fins a la caixa registradora, amaguen dècades d'història darrere d'un encant especial. No us perdeu la barra, és la joia de la corona.
Adreça: Pas de l'Ensenyança, 2.
Com arribar-hi: Liceu (L3), Jaume I (L4)

Café de l'Òpera
Va obrir les portes l'any 1929 en plena Rambla i aprofitant la fama i la bellesa de l'antiga Xocolateria La Mallorquina, un dels locals més elegants de la ciutat en aquell temps i punt de trobada de l'aristocràcia i alta burgesia barcelonina. El local va ser restaurat per l'arquitecte Antoni Moragas i forma part del patrimoni històric de la ciutat. Es diu que a les seves taules s'hi han assegut clients com el rei Alfons XIII, a més de polítics, pintors i artistes famosos.
Adreça: Rambla, 74
Com arribar-hi: Liceu (L3)

També us pot interessar