Què fer / Agenda / Main events 2017 / Festival Internacional de Jazz de Barcelona
  • Diana Krall

  • Kenny Washington

  • Estrella Morente

Festival Internacional de Jazz de BarcelonaMain events 2017, Festivals
01/10/2017 - 19/12/2017

Aquest any té lloc la 49a edició del Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, un tribut de la ciutat a un dels seus gèneres musicals preferits. Amb més de 120 concerts repartits per més de 20 espais entre Barcelona i Sant Cugat, des de petits espais fins a grans auditoris, el festival presenta un dels millors programes de la seva història. L'edició d'aquest any compta amb la presència de Diana Krall, la gran dama del jazz contemporani que donarà el tret de sortida; Kenny Washington; Fred Hersch Trio; Eliane Elias; Chucho Valdés amb Gonzalo Rubalcaba; Maceo Parker i Barbara Hendricks, entre d'altres. A més a més, dins del festival De Cajón!, integrat dins del festival de jazz, estaran Estrella Morente; Tomatito Sexteto amb José Mercé i Diego El Cigala; entre d'altres.

El festival no oblida l'escena local i presenta artistes com el pianista menorquí Marco Mezquida, protagonista de cinc concerts; el pianista Ignasi Terraza con Kenny Washington; el baixista David Mengual amb l'Slow Quartet i Carme Canela; i l'incombustible Carles Benavent amb Antonio Serrano.
Paral·lelament també trobem concerts en petit format a l'Hotel El Palace i al Cotton House, i les classes magistrals al Conservatori del Liceu.

A més hi ha un creixent nombre d'activitats extres que es desenvolupen al mateix temps que les clàssiques actuacions; activitats com Jazz & Food, amb 12 hores de música en viu acompanyada d'un convidat del món de la cuina i plats de restaurants locals. També podrem gaudir de les Fonts Màgiques de Montjuïc sessions especials amb un homenatge als centenaris d'Ella Fitzgerald i Thelonius Monk. Per últim, una l' exposició fotogràfica Jazz Images de Jean Pierre Leloir es podrà veure als FNAC l'Illa i Triangle.

30/9: Jazz & Food - Moll de la Fusta
17/10: Diana Krall - L'Auditori
26/10: Kenny Washington - Luz de Gas
31/10: Estrella Morente - Palau de la Música Catalana
7/11: David Mengual, Slow Quartet & Carme Canela - Conservatori del Liceu
14/11: Fred Hersch Trio - Conservatori del Liceu
14/11: Tomatito Sexteto & José Mercé - Palau de la Música Catalana
15/11: Eliana Elias - Sala Barts
19/11: Chucho Valdés & Gonzalo Rubalcaba - Teatre Auditori de Sant Cugat
23/11: Diego "El Cigala" - Palau de la Música Catalana
29/11: Carles Benavent & Antonio Serrano: Conservatori del Liceu
2/12: Maceo Parker - Sala Barts
15/12: Barbara Hendricks - Palau de la Música Catalana

També us pot interessar