Què fer / Cultura / Museus i Centres d'exposició / Museus d'història, arqueologia, etnologia i música / MUHBA - Museu d'Història de Barcelona - Vil·la Joana
  • MUHBA - Museu d'Història de Barcelona - Vil·la Joana

MUHBA - Museu d'Història de Barcelona - Vil·la Joana

El Museu-Casa Verdaguer és un exemple de casa rural catalana, situada a Collserola, que conserva objectes personals del gran poeta Jacint Verdaguer (1845-1902). Aquests records inviten a fer una passejada pel passat històric recent de Catalunya i de Barcelona.

Consta d'un espai sentimental, amb mobiliari de l'època, i un espai literari, on es mostra una exposició sobre la trajectòria vital i literària de Jacint Verdaguer. De tot el conjunt destaquen els dibuixos originals d'Andreu Solà (Ripollet 1863-1902) per a l'edició de Dietari d'un peregrí a Terra Santa, un dibuix d'Alexandre de Riquer (Calaf 1856 - Palma de Mallorca 1920), que emmarca una partitura de Francesc Alió, Lo plor de la tórtora, i un exemplar de l'Oda a Barcelona signat per l'autor. Hi ha un fons bibliogràfic de l'obra i la figura del poeta i publicacions contemporànies, com també un fons fotogràfic especialitzat.

Consulta dades d'accessibilitat a ► Barcelona-access.com

També us pot interessar