Què fer / Agenda / Main Events / La guerra infinita. Antoni Campañà
  • Miliciana en una barricada del carrer Hospital, 25 de juliol de 1936, Antoni Campañà, 1936

La guerra infinita. Antoni CampañàMain Events, Exposicions
18/06/2021 - 30/09/2021

El Museu Nacional d'Art de Catalunya ofereix una exhaustiva exposició dividida en diversos espais amb l'eix comú de la Guerra Civil Espanyola. Sota l'epígraf "Art i conflicte, Exili i Memòria i Salvaguarda i destrucció del patrimoni" la mostra reuneix en diferents moments d'aquest any diversos enfocaments.

D'una banda, una vasta selecció de les fotografies de la guerra que va prendre Antoni Campañà i que van ser descobertes fa poc amagades en una caixa vermella en una casa de Sant Cugat. Recopilades sota el títol de "La guerra infinita. Antoni Campañà. Les tensions d'una mirada (1906-1989)", aquestes obres obres retraten una realitat tràgica plena de matisos que el mateix Campañà va amagar després del final de la guerra.

Per completar aquest recorregut per l'episodi més negre de l'Espanya del segle XX, el museu dedicarà una sala a explicar com es van salvaguardar les obres d'art durant el conflicte a través de l'eix Barcelona-Olot-París titulada "Salvaguarda i ordenació de el patrimoni artístic català (1936-1939)".

Finalment, també s'instal·la la reproducció de dues rèpliques d'avions a mida real com els que van prendre part en la guerra, a través d'un projecte de Francesc Torres. Tot això amb una òptica que fomenta la reflexió dels paral·lelismes entre la guerra civil espanyola i els conflictes i les seves conseqüències actuals.

També us pot interessar