Què fer / Agenda / Main Events 2018 / 50è Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona

50è Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de BarcelonaMain Events 2018, Música pop, jazz, folk ...
26/10/2018 - 21/12/2018

El 3 de novembre de 1966 naixia un festival a Barcelona on el jazz era l'autèntic protagonista. El festival de Jazz de Barcelona va estar suspès entre 1977 i 1979, de manera que en aquesta edició 2018 se celebra el 50è aniversari. Des dels inicis, el festival ha apostat per apropar la música jazz en les més diverses declinacions al gran públic i per donar altaveu tant a artistes consagradíssims com emergents.

Després de les actuacions incloses dins del Grec, a finals d'octubre comença aquesta edició tan especial del festival. Un festival que ocupa tota la ciutat i altres espais a prop de Barcelona. El Palau de la Música, Luz de Gas, la sala BARTS, L'Auditori, el Harlem Jazz Club, el Teatre – Auditori de Sant Cugat són alguns dels espais per gaudir-lo.

Són dos mesos per gaudir de noms com Chucho Valdés Jazz Batá, La Locomotora Negra, Els Amics de les Arts (symphonic project), Tribalistas, Avishai Cohen, Marlango, The Gramphone Allstars Big Band, Dave Liebman – Marc Copland, The Bad Plus, entre molts d'altres. A més a més, classes magistrals, conferències, concerts gratuïts i moltes altres activitats que fan d'aquest festival un esdeveniment únic.

Per últim, el festival DeCajón, inclòs en el mateix festival de jazz, porta a Barcelona a les principals figures del flamenc. Diego el Cigala, Tomatito, José Mercé, Vicente Amigo, Mayte Martín, Chicuelo, José del Tomate i Kiki Morente són els noms que confereixen una personalitat pròpia al festival.


Programació

Octubre
Chucho Valdés Jazz Batá. Palau de la Música. Divendres 26, a les 21:30h | Grupo Compay Segundo. Barts. Dissabte 27, a les 21h | The Bad Plus. Conservatori del Liceu. Dissabte 27, a les 20:30h | Chassol. L'Auditori. Diumenge 28, a les 20:30h | Tribalistas. Auditori del Fòrum. Diumenge 28, a les 20h | Billy Childs Quartet. Conservatori del Liceu. Dilluns 29, a les 20:30h | Mark Turner & Ethan Iverson. Conservatori del Liceu. Dimarts 30, a les 20:30h | Terraza-Boussaguet-Jones Trio. Luz de Gas. Dimecres 31, a les 21h.

També us pot interessar