Què fer / Art i Cultura / Museus / Museus d'art / Museu del Modernisme de Barcelona
  • Museu del Modernisme de Barcelona

Museu del Modernisme de Barcelona

El fons del nou Museu del Modernisme de Barcelona prové de la col·lecció privada que dos antiquaris barcelonesos, Fernando Pinós i María Guirao, han reunit durant 40 anys d'activitat professional, dedicada en exclusiva al modernisme català. La col·lecció es compon de 350 obres de 42 dels artistes més representatius del Modernisme català, en les seves diferents disciplines: pintura, escultura, mobiliari i arts decoratives. Al Museu del Modernisme es poden contemplar, entre altres, pintures de Santiago Rusiñol i Ramon Casas, escultures de Josep Llimona, peces d'Antoni Gaudí o mobiliari de Puig i Cadafalch.

Coincidint amb el segon aniversari del museu (març 2012), s'han incorporat noves peces en un important esforç de conservació i difusió del Modernisme. Entre les incorporacions figuren obres d'ebenistes i decoradors com els Busquets, Gaspar Homar, Francesc Jevellí i Antoni Gaudí; peces escultòriques d'Enric Clarasó, els germans Oslé o el taller Masriera i Carreras. També imponents pintures de Ramon Casas, Joaquim Mir, Martí Alsina, Pere Borrell i altres artistes.

El Museu del Modernisme, s'ubica en un cèntric edifici modernista projectat per l'arquitecte Enric Sagnier. El Museu del Modernisme disposa d'una superfície de 1.000m2 i inicialment va ser un magatzem de l'empresa tèxtil Fabra & Coats. Per tal d'albergar la seu del museu, s'han realitzat tasques de recuperació de l'espai com la restauració de les voltes catalanes. El Museu del Modernisme consta d'una planta superior on es mostra el mobiliari i una inferior amb pintura i escultura.

A

Compra aquest producte a VisitBarcelona Tickets

Consulta dades d'accessibilitat a ► Barcelona-access.com

També us pot interessar