Què fer / Cultura / Museus i Centres d'exposició / Museus d'art / Museu Frederic Marès
  • Museu Frederic Marès

Museu Frederic Marès

El Museu Frederic Marès es divideix en dues grans seccions: la Col·lecció d'escultura i el Gabinet del col·leccionista.

La Col·lecció d'escultura recull peces artístiques de l'Estat espanyol des de l'època pre-romana fins al segle XIX, entre les quals destaquen les de l'edat mitjana i les talles policromades religioses: capitells i relleus romànics, en especial els elaborats per l'anomenat Mestre de Cabestany, o retaules gòtics i autèntics sarcòfags per a enterrar-hi cavallers. També hi és ben representada l'escultura del Renaixement i del Barroc castellà. Hi ha exemples de la major part de les escoles escultòriques espanyoles, des de l'època medieval fins a èpoques més modernes.

El "Gabinet del col·leccionista" comprèn un conjunt de treballs artesanals, testimoni de la vida quotidiana dels nostres avantpassats, que van del segle XV al XIX.

La "Sala femenina" és una de les més emblemàtiques del museu Frederic Marès i un bon testimoni del món femení de l'època romàntica; aplega col·leccions de ventalls, pintes, joies, indumentària i altres complements de moda.

La "Sala de les diversions", amb teatres de paper, autòmats, joguines, etc., encara manté l'encant i tot el poder d'evocació de les antigues formes de diversió.

La "Sala del fumador" mostra una gran varietat de pipes, element que assolí alts nivells de sofisticació tant per la qualitat dels materials com per les formes pintoresques.

Banner enllaç experiències de ciutat









Consulta dades d'accessibilitat a ► Barcelona-access.com

També us pot interessar