Què fer / Agenda / Main Events 2018 / Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya

Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de CatalunyaMain Events 2018, Cinema
05/10/2018 - 14/10/2018

Quan es va inaugurar, fa anys, el Festival Internacional de Sitges era el primer festival de cinema del món dedicat al gènere fantàstic, i avui en dia s'ha convertit en la major celebració de la comarca de la imatge en moviment. En l'actualitat, la pintoresca ciutat costanera de Sitges, a una mitja hora per carretera de Barcelona, rep centenars de pel·lícules de tot el món i ofereix projeccions de tota mena, des d'animació fins a comèdies romàntiques o històries de mafiosos, a més dels temes centrals de gore, terror i fantasia.

Aquest any, en la 51a edició, el festival celebra l'aniversari de diversos films icònics, entre els quals La nit de Halloween (1978), de John Carpenter, que està seguida d'una retrospectiva de pel·lícules slasher, i 2001: Una odissea de l'espai i La nit dels morts vivents, ambdues estrenades el 1968. Els organitzadors aprofiten el 200 aniversari de la publicació de Frankenstein per explorar el paper de la dona en moltes de les pel·lícules basades en aquesta seminal novel·la.

A part de les projeccions hi ha exposicions, classes magistrals i sessions Q&A, esdeveniments especials centrats en sèries de televisió, l'oportunitat de veure pel·lícules utilitzant tecnologia de realitat virtual, a més d'un multitudinari Passeig Zombie, que dona la benvinguda a milers de morts vivents que es passegen pels carrers de Sitges.


Espais:

Hotel Meliá Sitges. Carrer de Joan Salvat-Papasseit, 38.
Auditori. Carrer de Joan Salvat-Papasseit, 38.
Cine el Retiro. Carrer d'Àngel Vidal, 17.
Cine Prado. Carrer Francesc Gumà, 6.
Brigadoon - L'Escorxador. Carrer Joan Maragall, 36.
Tramuntana. Carrer de Joan Salvat-Papasseit, 38.
Platja de Sant Sebastià. Palau de Maricel. Carrer de Fonollar, s/n.
Espai Movistar. Platja de la Fragata.
Hort de Can Falç. Carreró de Can Falç, s/n.
Edifici Miramar. Carrer Davallada, 12.

També us pot interessar