Què fer / Agenda / Nadal / Gran cavalcada de Reis de Barcelona

Gran cavalcada de Reis de BarcelonaNadal, Festes Populars
05/01/2020 - 06/01/2020

Diuen que és la nit més màgica de l'any i aquests tres personatges són sens dubte els "culpables". Ses Majestats els Reis Mags són rebuts cada 5 de gener amb entusiasme per part de petits i grans, unes hores abans de visitar les nostres llars per repartir regals entre tots aquells que s'han portat bé durant l'any.

La tarda del 5 de gener, a les 16h, els Reis Mags arribaran en el Pailebot Santa Eulàlia, amb el seu impressionant seguici. Després de la tradicional cerimònia de rebuda, Ses Il·lustres Majestats d'Orient passejaran per diversos carrers de la ciutat repartint caramels entre els nens i nenes com a preludi d'una nit única.

Les carrosses dels Reis, magníficament decorades, reflecteixen tota la il·lusió i la màgia d'aquesta tradició tan especial. Setmanes abans, els nens i nenes hauran enviat una carta a Ses Majestats demanant regals i ara, per fi, tindran l'oportunitat de veure'ls en viu i en directe.

El dia 6, dia de Reis, no pot faltar el tradicional Tortell de Reis amb massapà, fruites confitada i pinyons, una delícia típica d'aquest dia. Aquest tortell conté dues sorpreses amagades: una fava seca i una figureta (normalment d’un dels Reis). Segons la tradició, aquell qui troba la figureta dins el seu tros és coronat, mentre que qui troba la fava és a qui li toca pagar el tortell.


Recorregut

16h - Arribada de Ses Majestats el Reis Mags al Moll de la Fusta.
18h - Inici del recorregut: avinguda Marquès de l'Argentera, Pla de Palau, passeig Isabel II, Via Laietana, plaça Urquinaona, Fontanella, plaça Catalunya, Pelai, plaça Universitat, ronda de Sant Antoni, carrer Sepúlveda, avinguda Paral·lel, plaça d'Espanya i avinguda Reina Maria Cristina.
21h - Final de festa a la Font Màgica de Montjuïc.

També us pot interessar