Què fer / Agenda / Exposicions i activitats / Una infància sota les bombes

Una infància sota les bombesExposicions i activitats
27/09/2018 - 05/2019

"Una infància sota les bombes" ens aproxima a aquells nens i nenes que van veure truncada la seva infantesa en motiu d'una guerra que va envair i transformar el seu món. Una guerra en la que van haver de participar sense ús de raó i que, potser precisament per això, deixaria cicatrius permanents però no sempre visibles en aquells que van aconseguir sobreviure.

L'exposició està estructurada en tres àmbits. El primer evoca la Barcelona de 1938 i l'impacte dels bombardejos sobre el territori i les persones. El segon se centra en els nens i nenes que van ser testimonis directes del conflicte bèl·lic, a través dels dibuixos on expressaren el que van veure i viure. El darrer àmbit penetra en l'univers dels adults bombardejats quan van ser infants i els llenguatges que poden explorar-se al llarg de la vida per expressar, com una necessitat i un compromís, allò que es viu en escapar de les bombes.

Aquest fil discursiu permet connectar passat i present i ens convida finalment, des de la contemporaneïtat, a reflexionar sobre un món en conflicte constant.

També us pot interessar