Què fer / Agenda / Main Events 2018 / Festival de Cinema i Drets Humans

Festival de Cinema i Drets HumansMain Events 2018, Cinema
15/11/2018 - 23/11/2018

La 15a edició del Festival de cinema i drets humans de Barcelona arriba amb la intenció de construir un pont no comercial entre el cinema i la defensa dels drets humans. Els organitzadors volen fer pensar i conscienciar les audiències, denunciar injustícies, reflexionar sobre la diversitat social i cultural humanes i aspirar a una raça humana sostenible.

No és de sorprendre que aquests objectius hagin convertit el festival en un dels esdeveniments més importants del món sobre aquesta qüestió. Es projecten més de 100 pel·lícules relacionades amb el tema dels drets humans, moltes d'elles d'estrena, dividides en diferents seccions com llargmetratges, curtmetratges, ficció i documentals.

Les activitats paral·leles inclouen tallers, masterclasses en universitats i sessions en centres penitenciaris. Entre els temes de l'any passat van estar els casos de 16 persones desaparegudes durant la dictadura de Pinochet a Xile; un curt sobre la mutilació genital femenina a Kenya, Somàlia i Etiòpia, i un documental sobre els assassinats "d'honor" de dones a Palestina i altres societats àrabs.

També us pot interessar