Què fer / Agenda / Main Events 2019 / Festival de La Mercè

Festival de La Mercè Main Events 2019, Festes Populars
20/09/2019 - 24/09/2019

Barcelona torna a viure la seva gran festa major, en honor de la patrona barcelonina, amb un programa ple d'activitats de tot tipus i per tots els públics, amb música, dansa, circ i arts de carrer i on no hi faltaran els gegants, els dracs, les bèsties de foc, els castellers i les cobles sardanistes.

La Mercè és també la festa de les arts del carrer amb el MAC festival, Mercè Arts de Carrer, un festival que s'esdevé com aparador per mostrar noves creacions i que reuneix molts artistes tant de la ciutat com internacionals. El Passeig de Lluís Companys torna per segon any com a espai de festa enmig la ciutat, juntament amb el Parc de la Ciutadella (de dia, espectacles per tota la família; durant la nit, propostes més audiovisuals on es cohesiona l'art i la tecnologia amb espectacles de llums, música i projeccions), el Parc de la Trinitat i el Castell de Montjuïc (és l'escenari del circ amb espectacles combinats entre música, dansa i acrobàcies).

Lisboa és la ciutat convidada per unir-se aquest any a la festa i ens acompanyarà amb artistes multidisciplinars (La Nit de Fados) animats a omplir la ciutat d'espectacles i música amb una gran varietat de propostes de ritmes i estils.

Com tots els anys, l'avinguda de la Catedral, el moll de la Fusta, la platja de Bogatell, l'avinguda de Maria Cristina i la Plaça Major de Nou Barris són els espais encarregats d'omplir les Festes de la Mercè de ritmes populars i actuals, amb concerts multitudinaris. L'escena musical de Lisboa i de molts altres llocs del món es donen cita al BAM amb els sons més innovadors i emergents del moment, que sonen a les places dels Àngels i de Joan Coromines i a la rambla del Raval. Aquest any ens visiten Love of Lesbian, Els Catarres, Dr. Calypso, Mercury Rev, Maika Makovsky, Green Valley, entre d'altres, sense oblidar la música clàssica amb l'OBC i Vozes.

I com cada any, el foc és un dels elements principals de les festes i es fa present als Correfocs amb una pluja de foc entre diables, dracs i altres bèsties de foc, que converteix els carrers del centre de Barcelona en un mar d'espurnes. La Mercè acabarà, com sempre, amb el tradicional piromusical, una explosió de llum i de so que s'ha convertit en un dels actes més esperats i aplaudits dels barcelonins i dels seus visitants.

També us pot interessar