Què fer / Agenda / Main Events 2018 / Festa de Sant Jordi

Festa de Sant JordiMain Events 2018, Festes Populars
23/04/2018

El dia de Sant Jordi, patró de Catalunya, és un dels més festius a Barcelona. En tota la comunitat se celebra com el dia de l'amor i la literatura, i mana la tradició que els homes regalin una rosa a la seva estimada mentre que les dones donen un llibre a la seva parella. Els carrers de la ciutat s'omplen de parades de llibres i flors, i la gent passeja gaudint de l'especial ambient.

Moltes organitzacions celebren la festivitat a la seva manera: aquest any la Casa Batlló cobreix la façana de flors, mentre que la Casa de les Punxes ofereix activitats al voltant de la llegenda de Sant Jordi i el drac. Es pot provar també el pa de Sant Jordi, elaborat amb formatge, sobrassada i nous per recrear els colors de la bandera catalana.

Barcelona és una ciutat literària. No només és un important centre d'editorials de llibres tant en català com en castellà, sinó que la UNESCO la va incloure el desembre de 2015 en el programa com a Ciutat de Literatura. Pots apreciar aquesta faceta de la ciutat fent una ruta literària o acudint a un dels esdeveniments especials de Sant Jordi: Món Llibre, el cap de setmana abans de Sant Jordi (14, 15 abril), un festival literari infantil i juvenil al MACBA i CCCB; Diàlegs de Sant Jordi (19-21 abril), converses amb autors nacionals i internacionals, i la Nit del Drac (22 abril), que celebra l'aniversari del naixement o la mort d'autors catalans.

També us pot interessar