Què fer / Agenda / Main Events 2018 / Picasso-Picabia. La pintura en qüestió
  • Les Amoreux. Pablo Picasso

Picasso-Picabia. La pintura en qüestióMain Events 2018, Exposicions i activitats
11/10/2018 - 13/01/2019

Dos artistes d'arrels espanyoles que treballen en l'avantguarda, constantment experimentant amb noves formes d'expressió, tots dos al cor dels moviments artístics parisencs. Mentre que Picasso és avui més conegut que Francis Picabia, tots dos van realitzar considerables contribucions a l'art del segle XX.

Aquesta exposició, en el bell edifici modernista que acull la Fundació Mapfre, ofereix al visitant un viatge que s'inicia amb el sorgiment del cubisme al voltant de 1910, per passar després al dadaisme (del qual Picabia va ser un gran protagonista) i els anys de la dècada de 1920, en què tant Picasso com Picabia es van interessar pel que els experts anomenen ara "classicisme monstruós".

L'exposició acaba examinant els camins que cada artista va prendre cap al final de la seva vida: Picasso es va concentrar en estudis del cos humà, mentre que Picabia (que va morir el 1953, 20 anys abans que Picasso) va seguir un enfocament reduccionista creant subtils monocromies. Compara i contrasta aquests dos homes que van desafiar les convencions "matant la pintura" com una manera de rejovenir.

També us pot interessar