Què fer / Agenda / Main Events 2018 / Gala Salvador Dalí. Una habitació pròpia a Púbol

Gala Salvador Dalí. Una habitació pròpia a PúbolMain Events 2018, Exposicions i activitats
06/07/2018 - 14/10/2018

Gala és mundialment coneguda pel fet de ser la dona i la musa de Salvador Dalí. La seva figura centra aquesta exposició que han organitzat conjuntament el Museu Nacional d'Art de Catalunya i la Fundació Gala-Salvador Dalí de Figueres.

La mostra explora la figura enigmàtica de Gala i la seva relació amb nombrosos artistes i intel·lectuals, per la qual cosa serà una gran oportunitat de descobrir aquest personatge clau per al surrealisme i les seves influències. Per aconseguir-ho, l'exposició aplega obres obres que provenen d'institucions de tot el món com el Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia o el Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid, The Salvador Dalí Museum de St. Petersburg (Florida), el Museo di Arte Moderna e Contemporanea di Trento e Rovereto o la Pinakothek der Moderne de Munic. Tanmateix es podrà veure una selecció de pintures, dibuixos i fotografies d'altres artistes associats al surrealisme com Max Ernst, Picasso, Man Ray i Cecil Beaton o Brassaï.


NIT DE GALA - 5 de setembre i 7 d'octubre.

  • De 18 a 21h, portes obertes a l'exposició i joc en viu En els somnis de Gala Salvador Dalí.
  • De 22h a mitjanit, projecció a l'aire lliure de Elena Dimitrievna Diakonova Gala (2003), dirigida per Sílvia Munt. Aquest documental és un viatge a les fascinants contribucions, tant vitals com culturals, d'aquest excèntric personatge, musa d'alguns dels artistes més rellevants de l'època.

També us pot interessar