Què fer / Agenda / Exposicions i activitats / Casa Vicens

Casa VicensExposicions i activitats
2019

Ara teniu l'oportunitat de visitar aquesta joia arquitectònica, Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

La Casa Vicens, va ser la primera casa que va construir Antoni Gaudí i l'obra que va marcar el punt de partida de la seva carrera.

Gaudí va rebre l'encàrrec del propietari d'una fàbrica de totxos i rajoles Manuel Vicens i Montaner que havia heretat el terreny –que en l'època pertanyia a la barriada de Gràcia, allunyada del centre de la ciutat–, i volia construir-se una casa d'estiueig. En el disseny, el recentment llicenciat Gaudí va utilitzar extensivament el color i les rajoles amb influències àrabs, orientals i neoclàssiques.


Activitats a la Casa Vicens:

Les essències de la Casa Vicens. Visita olfactiva creada per Ernest Ventós, col·leccionista d'art i perfumista, un recorregut visual i olfactiu a la primera Casa de Gaudí.
Dissabtes a les 18:30h (idiomes alterns castellà/català).
En família. Taller Pintem flors de ceràmica. La ceràmica de la Casa Vicens és un dels seus elements més representatius. Us imagineu descobrir el procés de fabricació de les rajoles de clavellines la flor groga que recobreix les façanes de la casa i poder-ne fabricar una?
13 de gener a les 10h. Nens i nenes de 7 a 12 anys.
Construcció d'un 3 en ratlla. Gaudeix de la construcció d'un joc en paper a partir dels elements presentats a la Casa Vicens, explorant conceptes com la geometria, l'espai i el color.
20 de gener a les 10h. Nens i nenes a partir de 6 anys.

També us pot interessar