Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Santa Caterina Market


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Mercat de Santa Caterina

Mercat de Santa Caterina, Ciutat Vella

Des de la Catedral de Barcelona destaca una teulada ondulant i colorista. Atrets com l'insecte per una flor vistosa, ens acostem per descobrir-hi que sota aquest sostre, s'hi amaga un mercat d'alimentació: el mercat de Santa Caterina. L'originalitat de l'edifici, així com el tresor de parades que allotja, no defraudaran aquells qui passegin pel barri de Santa Caterina.

El 2005 acabava la reforma del primer dels mercats coberts de Barcelona. L'antic mercat d'alimentació de Santa Caterina mostrava, després de la reforma de l'equip d'arquitectes d'Enric Miralles i Benedetta Tagliabue, un sostre llustrós, ondulant i acolorit pensat per ser vist des de l'aire. Una estructura de fusta uneix la teulada, i un gran mosaic de peces de ceràmica de colors, representant fruites i verdures, trenca agosaradament el caràcter tradicional del mercat. Un mercat, però, caracteritzat des de sempre per la voluntat innovadora. El mercat de Santa Caterina, naixia el 1845 per tal de subministrar queviures al sector popular del barri.

L'edifici del mercat, espaiós i modern, va ser construït a l'espai anteriorment ocupat pel convent de Santa Caterina, del qual va manllevar-ne el nom. Amb la postguerra, Santa Caterina es va convertir en el centre de provisions de la població de les ciutats que envolten Barcelona. Gent de Sant Adrià, Santa Coloma o Mataró, baixaven amb el tramvia fins al barri per comprar en aquest mercat en temps de carestia. Avui, acostar-nos-hi val encara la pena: la modernitat ens rep des de fora i ens dóna pas a l'interior, a un mercat tradicional amb parades d'alimentació i restaurants que destaquen per la qualitat dels seus productes.

Dades generals


Adreça: Avinguda de Francesc Cambó, 16 (08003). Barcelona
Telèfon: 933 195 740
Web: www.mercatsantacaterina.com
E-mail: info@mercatsantacaterina.cat
Horari: Dilluns, dimecres i dissabtes, de 7.30 a 15.30h. Dimarts, dijous i divendres, de 7.30 a 20.30h.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


El Mercat de Santa Caterina no té barreres arquitectòniques. És un equipament municipal accessible amb cadira de rodes.
Disposa d’un pàrquing amb ascensor, i hi ha diversos restaurants i cafeteries amb servei a les taules. El mercat té 10 accessos amplis i a peu pla, amb portes corredisses de vidre.

En un extrem del mercat (entrada des de la Pl. Joan Capri) hi ha un jaciment arqueològic molt interessant, de visita lliure. L' Espai Santa Caterina-Centre d’ Interpretació arqueològica pertany a la xarxa del MUHBA (Museu d'Història de Barcelona).
Discapacitat motriu
Aparcament: El pàrquing subterrani disposa de 9 places reservades i senyalitzades per a usuaris amb cadira de rodes. A la planta -1 hi ha un lavabo adaptat, a prop de la cabina del pàrquing on es facilita la clau per accedir–hi.
L'ascensor del pàrquing té accés directe al carrer, al costat mateix de l’entrada principal al mercat.

Entrada: L’entrada principal (Av. Francesc Cambó) té una porta de vidre, de doble full i corredissa, que fa uns 200 cm d’amplada.
Les voreres exteriors que hi ha a les façanes principals del davant i del darrere del mercat, són molt àmplies. En canvi, els carrers laterals tenen voreres estretes.

Circulació per l’interior del mercat: La circulació per l’interior del mercat no presenta cap dificultat. Els passadissos són amplis, i el paviment és de rajoles. A les parets laterals del mercat hi ha seients per descansar.

Lavabo: Hi ha un lavabo adaptat a l'interior del mercat. Es troba al fons del passadís lateral esquerre, tot entrant per la porta principal.
El WC té una barra fixa i una altra abatible. El rentamans permet l’aproximació frontal. L'aixeta és monocomandament. Disposa també d’un canviador per a nadons.
L'utilització del lavabo és de pagament.

Punt d'informació:: En el Punt d'informació del mercat, que es troba al final del passadís central a mà esquerra, faciliten el servei a domicili. Allà també es bescanvia un tiquet de compra per l'ús gratuït dels lavabos o bé per una hora gratuïta de pàrquing.

Data de l'última actualització: 21/07/2023

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments