Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Pla de l'Os


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Pla de l'Os

Pla de lOs

Milers de persones trepitgen diàriament el mosaic que Joan Miró va fer al cor de la Rambla de Barcelona. Per alguns passa desapercebut, d'altres s'hi paren a contemplar els colors característics de l'artista barceloní. Però pocs saben que aquest havia estat un espai de la Rambla emblemàtic, just davant de la famosa porta de la Boqueria.

Diuen que els barcelonins quedaven bocabadats davant les portes que el comte Berenguer IV havia fet portar d'Almeria com a trofeu de guerra. Un preciós treball arabesc que va rebatejar l'antic portal de Santa Eulàlia, com el de "la Boqueria". Amb l'enderroc de la muralla, el 1760, desapareixia la porta i s'obria una esplanada: el Pla de l'Os.

Va ser aquí on, el 1976, l'artista Joan Miró veia com es feia realitat la idea d'ubicar una de les seves obres al paviment de la Rambla de Barcelona, ben a prop del Passatge del Crèdit, el lloc on havia nascut 83 anys abans. La seva intenció era que els passejants de la Rambla trepitgessin el mosaic, i poc li importava si quedava malmès amb el pas dels anys. De tota manera, l'Ajuntament de Barcelona es va encarregar de restaurar-lo l'any 2006, en motiu del trentè aniversari de l'emblemàtica obra de Joan Miró. Llavors, els mosaics que el formaven s'havien deteriorat i havien perdut color.

El mosaic té la forma circular del cosmos. Els seus colors elementals, el groc, el blau, i el vermell, així com les formes simples, parlen del llenguatge propi de Joan Miró. Un llenguatge intuïtiu que recupera la puresa del món de la infància.

Dades generals


Adreça: La Rambla. Pla de la Boqueria (08002). Barcelona
Horari: A consultar.

Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


Discapacitat motriu
L'entorn d'aquesta obra de Joan Miró és totalment accessible i s'hi pot arribar amb transport públic adaptat.

Data de l'última actualització: 28/11/2019

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments