Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Boqueria Market


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Mercat de la Boqueria

Mercat de Sant Josep - La Boqueria, Ciutat Vella

La història de La Rambla és la història del mercat de la Boqueria. L'evolució d'un passat de venedors ambulants a un present modern i encisador, ple de color i vida. El mercat és la metàfora de la vida de Barcelona, un riu humà que fa els plaers d'aquells a qui els agrada contemplar.

El primer dels mercats municipals de Barcelona va ser inaugurat el dia de Sant Josep, el 19 de març de 1840, després de quatre anys d'obres als terrenys ocupats fins aleshores pel convent de Sant Josep. La història, però, es remunta molt més enrere, ja que en aquest espai de la Rambla, a l'actual emplaçament del mercat, es trobaven, ja al segle XIII, venedors ambulants de carn.

Va ser el Marquès de Campo Sagrado, capità general de Catalunya, qui el 1836, va posar fil a l'agulla en la reglamentació del fins aleshores mercat ambulant, en una zona que, en quedar alliberada del convent, s'havia convertit en una gran plaça. Amb el temps, el mercat de la Boqueria de Barcelona va anar transformant-se en un mercat modern. Va incorporar la il·luminació de gas, i el 1914 va finalitzar-se la cobertura metàl·lica que, a més de protegir aliments, venedors i compradors, dóna caràcter al mercat. Actualment, la tercera i quarta generació de venedors mostra amb orgull el més antic i més complet mercat d'alimentació de Barcelona, oferint-nos verdura, carn, peix i milers de productes més en parades de gran encant i presentació imaginativa. El mercat de la Boqueria és tot un espai de vida, història i arquitectura de valor inqüestionable.

Dades d'accessibilitat


El mercat de la Boqueria forma part del Walking Tour “Barcelona Gourmet", una de les passejades guiades que ofereix Turisme de Barcelona. Aquestes visites són accessibles per a persones amb discapacitat motriu.

El mercat compta amb un Punt d’Informació. Entrant per l’accés central de La Rambla, és al fons a mà dreta:
Telèfon: 933 182 017
Email: pinfo@boqueria.info

Horari del Punt d’Informació: de dimarts a dissabte de 9:30 a 15:30 h.
Discapacitat visual
Arribar al mercat de la Boqueria és senzill. Si caminem en direcció al mar per Les Rambles, trobem el mercat a mà dreta, entre els carrers del Carme i Hospital.

Passejar per la Boqueria aporta moltes sensacions auditives i olfactives relacionades sobretot amb la gastronomia mediterrània, però també amb productes d’arreu.

Gos pigall Elements tàctils
Discapacitat motriu
Per arribar a la Boqueria hi ha transport públic accessible (Metro Liceu L3 i diversos busos).

La zona del mercat és, en general, plana i tots els accessos -excepte el del carrer Cabres- són accessibles.

El lavabo adaptat és a la planta -1 (soterrani) de l’edifici de Direcció, situat al final del corredor central del mercat. S’hi pot accedir mitjançant un ascensor de dimensions correctes. Per fer ús del lavabo cal demanar la clau a la persona responsable de manteniment, la qual es troba permanentment a la zona dels serveis.

Data de l'última actualització: 21/07/2023

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments