Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Mirador - Torre de Collserola


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Mirador - Torre de Collserola

Mirador - Torre de Collserola

Com una gran xeringa que apunta cap el cel, la silueta de la torre de Collserola es retalla al fons barceloní des del 1992. Un dels símbols de Barcelona des de l'any olímpic que, a més de modernitat, aporta a la ciutat el mirador més elevat sobre el pla de Barcelona.

Si hi ha una infraestructura de l'any olímpic que ha passat a formar part del perfil de Barcelona, aquesta és la Torre de telecomunicacions de Collserola dissenyada per l'arquitecte anglès Norman Foster. Aquest va concebre un complex format per una estructura de suport d'instal·lacions i la pròpia torre, que emergeix des del 1992 a l'anomenat Turó de la Vilana, de 445 metres. Ubicada al districte de Sarrià Sant Gervasi i enfilada sobre un fust de formigó i un pal tubular d'acer de 38 metres, la gelosia superior es composa de tretze plataformes.

És a la desena d'aquestes plataformes on es troba el mirador públic, a una alçada total de 560 metres sobre el nivell del mar, que salvarem, un cop a la torre, tot utilitzant un elevador panoràmic que en dos minuts i mig arriba a aquesta planta. Un impressionant mirador que permet una vista excel·lent sobre Barcelona i la seva àrea metropolitana, on els nostres ulls es poden perdre fins a 70 quilòmetres de distància. El trajecte que haurem fet per arribar-hi, sigui amb transport privat o pujant amb el Funicular del Tibidabo (Cuca de Llum) té, per tant, una recompensa final. Tot un viatge cap al cel de Barcelona.

Dades generals


Adreça: Carretera de Vallvidrera al Tibidabo, s/n (08017). Barcelona
Telèfon: 934 069 354
Com arribar: Tren FGC parada Peu de Funicular + Funicular de Vallvidriera + bus 111.
Web: www.tibidabo.cat
E-mail: tibidabo@tibidabo.cat
Horari: Tancat temporalment


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


La pujada al mirador, des del vestíbul d'entrada a la torre, és accessible per a persones amb mobilitat reduïda.
Tanmateix, cal tenir en compte que l’emplaçament de la torre de Collserola pot comportar alguns problemes d’accés. Per aquest motiu, atès que des del parking fins l’entrada al mirador hi ha uns 300 metres de camí irregular i amb pendent, els visitants amb cadira de rodes o amb problemes de mobilitat poden demanar prèviament l’accés amb el seu vehicle fins la mateixa entrada.

Les persones amb discapacitat tenen tarifa reduïda i l’acompanyant té l’entrada gratuïta.

Per a consultes sobre accessibilitat i reserves: Tel. 932 117 942, o e-mail comercial@tibidabo.cat

Discapacitat motriu: accessible amb ajuda
Com arribar-hi
Si bé es pot arribar amb transport públic adaptat (Bus 111 des del Funicular de Vallvidrera), és més recomanable el transport privat. Si s’avisa prèviament, les persones amb mobilitat reduïda tindran facilitats per a accedir amb el seu vehicle fins a l’entrada.

Entrada
L’accés a l’ascensor del mirador és a peu pla, i la circulació interior no presenta cap dificultat.

Ascensor
L’ascensor per pujar al mirador és ampli, de portes automàtiques i amb capacitat per a 15 persones. Per a utilitzar-lo, en tot moment hi ha l’assistència del personal de la torre.

Lavabos
Hi ha lavabos adaptats a la planta baixa.
La porta de la cabina fa 90 cm d’ample.
El WC té una barra fixa a la dreta i una abatible a l’esquerra.
Sota el rentamans hi ha un espai lliure que permet l’aproximació frontal.

Data de l'última actualització: 30/09/2019

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments