Barcelona Turisme
Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Font Màgica


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Font Màgica

Font Màgica

La font ornamental més gran de Barcelona creada l'any 1929 en motiu de l'Exposició Internacional ens ofereix un espectacle que combina la música, el moviment de l'aigua i els jocs de llums de colors amb més de 50 variants. Convertida en una de les atraccions més populars de Barcelona, la Font Màgica de Montjuïc és l'escenari del "Piromusical", un autèntic "ballet" d'aigua i llum.

Podem dir que la Font Màgica de Montjuïc fa honor al seu nom: durant l'espectacle els moviments de l'aigua, coordinats amb la música i il·luminats amb colors canviants, fan la impressió d'una dansa màgica que es desplega i replega, puja i baixa, s'amaga i esclata davant dels nostres ulls. La Font Màgica, obra mestra de l'enginyer Carles Buigas, va ser un dels grans encerts de l'Exposició Internacional de 1929. Amb el desig de tornar a oferir un espectacle únic i apte per a totes les edats, la font fou minuciosament restaurada l'any 1992 amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona.

Cada any, la Font Màgica de Montjuïc és el lloc escollit per al "Piromusical", l'acte final de la Festa Major de Barcelona, La Mercè. Aquest espectacle, molt popular a Barcelona, uneix a la Font Màgica un gran desplegament de focs d'artifici. Situada entre el Palau Nacional i l'avinguda Reina Maria Cristina, fora de l'horari d'espectacle la Font Màgica és també un mirador privilegiat des d'on contemplar la ciutat de Barcelona estenent-se des de la Plaça Espanya cap a la falda del Tibidabo. Cal mencionar que l'aigua emprada per al funcionament de la font és sempre reciclada, per tal d'afavorir l'estalvi d'aigua potable.

Dades generals


Adreça: Plaça de Carles Buïgas, 1 (08038). Barcelona
Telèfon: 010
Web: www.barcelona.cat
Horari: 1 d'abril a 31 de maig i 1 a 31 d'octubre: dijous a dissabte, de 21 a 22h.
1 de juny a 31 de setembre: dimecres a diumenge, de 21.30 a 22.30h.
1 de novembre a 31 de març: dijous a dissabte, de 20 a 21h.
Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


L’espectacle de la Font Màgica de Montjuïc és, en diferents graus, accessible per a tothom i per a totes les edats.

És recomanable que les persones amb baixa visió i usuàries de cadira de rodes arribin amb antelació a l’inici de l’espectacle per tal de trobar un lloc amb bona visibilitat, ja que acostuma a haver-hi molt públic.
Discapacitat visual
Tot i ser un espectacle eminentment visual, val la pena assistir-hi per gaudir del so de l’aigua combinat amb el muntatge musical.
Gos pigall
Discapacitat auditiva
Ja que l’espectacle és molt visual, és altament recomanable per a persones sordes.
Discapacitat motriu
L’accés frontal a la font és una escalinata, però hi ha recorreguts alternatius a través de rampes de gran longitud i pendent pronunciat. L’itinerari accessible se situa davant del Pavelló Mies van der Rohe.

La font es pot veure perfectament des de l’avinguda de Maria Cristina, flanquejada a ambdues bandes per unes fileres de surtidors que se sumen a l'espectacle d'aigua, llum i so.

Data de l'última actualització: 30/09/2019

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments