Barcelona Turisme
Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Passeig de Gràcia


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Passeig de Gràcia

Passeig de Gràcia

Aparador de la burgesia barcelonina del tombant de segle XIX, aquest passeig elegant i senyorial uneix la plaça Catalunya amb el barri de Gràcia. D'aquí li ve el nom. La presència dels millors edificis modernistes de Barcelona converteix aquesta avinguda en un autèntic museu a l'aire lliure.

Amb una mica de fantasia, encara podrem sentir el so dels carruatges tirats per cavalls, notar l'olor dels primers tramvies i evocar els passejos de les elegants dames agafades del bracet pels seus senyors i acompanyades de criades que escorten la mainada. Així era el Passeig de Gràcia els darrers anys del segle XIX i les primeres dècades del XX. Barcelona creixia, i el nou passeig comunicava l'antiga vila de Gràcia amb el nou centre urbà.

La nova artèria barcelonina, al centre de l'Eixample que tot just es construïa, va ser el lloc escollit per les enriquides famílies de la classe burgesa per fer-hi el seu habitatge. A banda i banda del carrer, es construïen edificis imponents que encara fan les delícies de tots aquells que hi passejen. Són joies del modernisme i el noucentisme català entre les quals destaquen noms d'arquitectes com Gaudí, amb la Pedrera i la casa Batlló, Puig i Cadafalch, amb la casa Amatller, i Domènech i Muntaner, amb la casa Lleó Morera, entre d'altres. Al terra hi trobem el paviment orgànic dissenyat per Gaudí, i al llarg de tot el passeig, els fanals de Pere Falqués, amb els bancs de mosaic blanc. Les joies arquitectòniques es combinen, avui en dia, amb els comerços més prestigiosos de Barcelona.

Dades generals


Adreça: Passeig de Gràcia. Barcelona
Horari: A consultar.

Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


Aquesta avinguda, que discorre perpendicular al mar y en direcció a la muntanya, no és completament plana però el pendent és molt suau i gairebé imperceptible. No hi ha barreres arquitectòniques.
Discapacitat visual
La majoria dels passos de vianants estan marcats amb paviment podotàctil de línies paral·leles. Així mateix, gairebé tots els creuaments tenen semàfors acústics que s'han d'activar amb el comandament a distància estàndar per a persones cegues.
Gos pigall
Discapacitat motriu
Les voreres laterals del passeig de Gràcia són molt àmplies. Si bé estan parcialment ocupades per nombroses terrasses i una gran afluència de vianants, la circulació en cadira de rodes és fàcil i còmoda.

Els passos de vianants en els creuaments de carrers són completament accessibles, com succeeix a gran part de la ciutat.

Les tres estacions de Metro que es troben al principi, al centre i al final de l'avinguda (Plaça Catalunya, Passeig de Gràcia i Diagonal, respectivament) són accessibles.

Data de l'última actualització: 30/09/2019

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments