Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Sant Pau Recinte Modernista


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Sant Pau Recinte Modernista

Sant Pau Recinte Modernista

El Recinte Modernista de Sant Pau, construït entre el 1905 i el 1930, fou concebut per Lluís Domènech i Montaner com una ciutat-jardí per als malalts. Després de servir durant un segle com a hospital públic, els seus pavellons rehabilitats llueixen avui amb tota la seva esplendor. Visitar aquest conjunt arquitectònic tan excepcional, és una experiència única.

A finals del segle XIX l'antic edifici de l'Hospital de la Santa Creu que hi havia al barri del Raval de Barcelona, quedava petit i obsolet; calia reubicar-lo. El contrapunt va ser un ambiciós projecte inspirat en els corrents higienistes més capdavanters de l'època. No es pot oblidar que la trajectòria d'aquesta institució ha estat sempre lligada a la beneficència i als avenços socials i sanitaris.

Aquest conjunt modernista, el més important d'Europa, és avui dia un referent de la riquesa monumental de Barcelona, i també del seu esperit innovador. Declarat l'any 1997 Patrimoni Mundial per la UNESCO, el seu valor arquitectònic i artístic adquireix una nova dimensió internacional amb els nous usos dels pavellons. El recinte és ara un campus de coneixement i seu d'organismes d'àmbit internacional, com l'Institut Forestal Europeu, la Casa Àsia, la Global University Network for Innovation, o l'Institut de la Universitat de Nacions Unides sobre Globalització, Cultura i Mobilitat.

La visita d'aquest magnífic entorn permet endinsar-se en la història, l'art i l'actualitat. L'espai expositiu del Pavelló de Sant Salvador permet viatjar per la història de la medicina a Barcelona i per la trajectòria d'una de les institucions sanitàries més antigues d'Europa. El Pavelló de Sant Salvador és l'inici d'un recorregut recomanat pels espais exteriors del Recinte Modernista, uns jardins que reprodueixen el model de ciutat-jardí ideat a principis del segle XX. Tot passejant-hi, podreu gaudir de la bellesa exterior de les edificacions. Cúpules, cobertes, façanes, escultures i vitralls són els elements més destacats.

A més, es pot accedir al Pavelló de Sant Rafael, on es pot contemplar el seu interior tal i com es va concebre a principis del segle XX. També es pot recórrer els túnels que comuniquen els diferents edificis pel subsòl i visitar els espais patrimonials més representatius del Pavelló de l'Administració.

Dades generals


Adreça: Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 167 (08025). Barcelona
Telèfon: 935 537 801
Web: www.santpaubarcelona.org
E-mail: recintemodernista@santpau.cat
Horari: Dilluns a divendres, de 10 a 14.30h. Dissabte, diumenge i festius, de 10 a 17h.
25 de desembre, tancat.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


El recinte modernista de Sant Pau no té barreres arquitectòniques i és totalment accessible per a persones amb cadira de rodes.

L’itinerari general de visita varia lleugerament atès que les persones amb mobilitat reduïda han d’utilitzar l’ascensor per evitar alguns trams d’escales. El personal del recinte, però, està atent a les necessitats dels visitants amb discapacitat i facilita els desplaçaments alternatius. L’accés als pavellons i la circulació pel recinte presenta rampes de pendent poc pronunciada.

Les persones amb discapacitat tenen tarifa reduïda. Els titulars de la targeta acreditativa del Departament de Benestar Social tenen l’entrada gratuïta.

S’admeten gossos pigall i gossos d’assistència en tot el recinte.

S’ofereixen visites adaptades per a grups de persones amb necessitats especials, prèvia reserva.

Per a consultes sobre accessibilitat i reserves: Tel. 935 537 801, o e-mail recintemodernista@santpau.cat

Discapacitat motriu
Com arribar-hi: Transport públic adaptat: a banda dels busos, que són accessibles, hi ha dues estacions de Metro molt a prop que tenen ascensor, Sant Pau-Dos de maig (L5) i Sagrada Família (L2).

Entrada: L’accés al recinte és a peu pla. Es troba al bell mig d’un xamfrà de l’Eixample amb una reixa de ferro d’uns 6 metres d’amplada, sempre oberta a les hores de visita. Aquest accés dóna pas a un gran pati on, uns metres més enllà, hi ha la recepció, a peu pla i amb portes automàtiques de vidre.

Recepció: El mostrador de recepció té dues alçades: 75 cm i 115 cm.
Hi ha consignes.

Mobilitat dins del recinte: Servei de préstec de dues cadires de rodes. Demanar a recepció.
El paviment varia segons el lloc: ciment, rajola o moqueta en algun pavelló i a l’ascensor.
L’itinerari de la visita en certs punts presenta recorreguts alternatius per salvar els trams d’escales.
Els elements expositius estan a l’alçada adient per als visitants en cadira de rodes.
Al llarg del recorregut hi ha seients per descansar.

Ascensors: Tots els ascensors estan adaptats. Per a utilitzar-los, hi ha l’assistència del personal del recinte.
Les portes són automàtiques i tenen una amplada de 90 cm.
Les botoneres, en braille i alt relleu, es troben a una alçada de 70 cm. Hi ha barra a un costat.
Informació sonora de la planta on s’atura i senyal acústic d’arribada en planta.

Lavabos: Hi ha diversos lavabos adaptats al llarg del recorregut, si bé no tots estan senyalitzats amb el pictograma de la cadira de rodes.
La porta de la cabina és de 90 cm d’ample.
Tots els WC tenen barres de suport (dues abatibles o una fixa i una abatible, segons els casos).
Sota el rentamans hi ha un espai lliure que permet l’aproximació frontal. Hi ha canviadors per a nadons.

Restaurant i cafeteria: El restaurant i cafeteria és a peu pla. Servei a les taules.

Auditori: L’auditori és a la sala Pau Gil. S’hi accedeix mitjançant ascensor.

Botiga: La botiga està situada a nivell de carrer i l’entrada és a peu pla.
Les vitrines i expositors estan a l’alçada adient per a un usuari de cadira de rodes.

Data de l'última actualització: 18/07/2023

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments