Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Anneau olympique de Montjuïc


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Anella Olímpica de Montjuïc

Anneau olympique de Montjuïc

L'Anella Olímpica és el conjunt monumental format per l'Estadi Olímpic Lluís Companys, el Palau Sant Jordi i l'Esplanada de l'Anella. És el llegat dels Jocs Olímpics de 1992, quan Barcelona va esdevenir la capital d'el món de l'esport.

Avui l'Anella Olímpica és molt més que un lloc de records d'emocions viscudes. Aquesta àrea, que trobem al bell mig del parc de Montjuïc, aplega un seguit d'instal·lacions utilitzades a diari pels ciutadans de Barcelona i alhora admirades pels seus visitants. Al costat de la presència imponent de l'Estadi olímpic Lluís Companys i del Palau Sant Jordi, destaca amb força la torre de comunicacions construïda per l'enginyer i arquitecte valencià Santiago Calatrava. Una torre d'acer de 136 metres d'alçada amb una forma estructural que no es basa en un troc vertical sinó inclinat. La seva silueta recorda el cos d'un atleta i la seva base és recoberta de "trencadís", en clara referència a una de les característiques constructives de Gaudí. A més, la pròpia orientació de la torre fa que actuï com a rellotge de sol en projectar-se l'ombra de l'agulla central sobre la veïna plaça d'Europa.

Les piscines Bernat Picornell són un punt de trobada habitual dels barcelonins que volen mantenir-se en forma, i just al costat hi ha la universitat de l'esport, la seu de l'INEFC o Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya, una obra de Ricard Bofill que revela el gust de l'arquitecte per les formes clàssiques a base de columnes i fris triangular.

Dades generals


Adreça: Parc de Montjuïc (08038). Barcelona
Horari: A l'estiu, diari de 8 a 20h.
A l'hivern, diari de 10 a 18h.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


Hi ha diferents accessos per visitar l'Anella Olímpica. Tots presenten unes bones condicions d'accessibilitat i també els itineraris.
Discapacitat motriu
Itinerari per l'extensió de l'Anella Olímpica
L'amplada de l'itinerari és extraordinària en tots els punts i permet la circulació amb comoditat de cadires de rodes.

L'Anella Olímpica té diferents nivells i disposa d'un seguit de rampes i escales que permeten connectar els diferents punts de la zona. Les inclinacions de les rampes són moderades i no presenten, en aquest sentit, cap dificultat per a les persones amb mobilitat reduïda. L'única dificultat que poden tenir algunes persones és el fet que no disposin de passamans i que, algunes de les rampes, tenen una gran longitud sense replans intermedis.

Estadi Olímpic
Disposa d'un accés adaptat (a l'Avinguda de l'Estadi) per on poden accedir sense dificultats les persones amb mobilitat reduïda.

Dins de la visita a l'Estadi, es pot entrar al Bar-Restaurant. Aquest no presenta dificultats d'accés i les taules tenen unes dimensions correctes perquè els usuaris de cadira de rodes les puguin utilitzar.
A la part que poden visitar els turistes no hi ha cap lavabo adaptat. Per accedir als serveis és necessari baixar un tram d'escales.

Data de l'última actualització: 02/08/2023

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments