Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Plaça Sant Jaume


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Plaça Sant Jaume

Plaça Sant Jaume

Centre polític des dels inicis de la història de la ciutat, la plaça Sant Jaume és també un pulmó obert al cor del Barri Gòtic. Aquí s'hi aixequen els edificis més importants per la vida barcelonina i catalana: la Casa de la Ciutat o Ajuntament, i el Palau de la Generalitat.

L'aspecte actual de la plaça Sant Jaume data de l'any 1823, època en que va reurbanitzar-se i es batejà com a plaça de la Constitució. S'obria el nou eix comercial del carrer Ferran, i amb ell s'eixamplava un espai abans petit i ple d'edificis. Efectivament, la plaça d'abans era un petit racó obert quasi a l'atzar on hi havia l'església de Sant Jaume amb el seu cementiri. Demolides les cases i traslladada l'església al carrer Ferran, naixia el nou cor polític de Barcelona. Queda flanquejat, a banda i banda, per dos edificis imponents: el Palau de la Generalitat, i l'Ajuntament de Barcelona.

Totes dues institucions ja existien en època medieval i encara són avui en dia les encarregades de governar la vida de catalans i barcelonins. La ubicació d'ambdós edificis no és casual. I és que la plaça Sant Jaume es troba a la confluència dels antics carrers principals de la Barcino romana, el Cardus (actuals carrers de la Llibreteria i el Call), i el Decumanus (ara carrers Ciutat i del Bisbe). Era el Fòrum romà, centre de la ciutat romana on s'hi aixecava el Temple d'August, les restes del qual encara es poden admirar al proper carrer Paradís.

Dades generals


Adreça: Plaça Sant Jaume (08002). Barcelona
Horari: A consultar.

Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


La plaça Sant Jaume és àmplia, lliure d'obstacles i sense barreres arquitectòniques.

Aquesta plaça és el punt d'inici de la ruta guiada accessible Easy Walking Tour Gòtic
Discapacitat motriu
El paviment, que combina llambordes i franges de marbre , permet la circulació de cadires de rodes amb relativa facilitat. Tot i així, cal tenir present que la plaça es troba al cor del casc antic de la ciutat, on alguns carrers són lleugerament inclinats o de paviment irregular.

Hi ha dues estacions de Metro molt properes: la de Jaume I (L4) just al costat de la Via Laietana, i la de Liceu (L3) a les Rambles. Ambdues estacions són accessibles i disposen d'ascensor entre el carrer i l'andana.

Data de l'última actualització: 18/11/2019

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments