Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Parc de Sant Martí


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Parc de Sant Martí

Al voltant del nucli original del Clot, format per la parròquia de Sant Martí de Provençals i les velles masies agrícoles, el Parc de Sant Martí ofereix sis hectàrees de verdor on s'hi pot passejar, fer esport o trobar-se amb els amics i veïns.

On ara hi ha el Parc de Sant Martí s'hi trobaven, fa només algunes dècades, camps de conreu de fruites i hortalisses. Es tractava d'un dels darrers reductes de la Barcelona agrícola, que va veure néixer al seu voltant el barri de la Verneda, un barri de blocs de pisos destinats a acollir, principalment, els nouvinguts a Catalunya d'altres parts d'Espanya durant els anys seixanta i setanta.

Són precisament aquests veïns i els descendents d'aquests, els qui avui dia gaudeixen d'una zona verda privilegiada, una mena de jardí comunitari que és lloc de trobada, passeig i descans per a tots. El triangle irregular que dibuixa el parc de Sant Martí és ple d'arbres, on hi destaquen les tipuanes, els xiprers i el gran om de Sibèria que s'emmiralla a les aigües del llac on hi neden alguns ànecs. Ben a prop, una filera de verns ens recorda l'espècie que bateja el barri.

A la parròquia de Sant Martí hi accedim per la banda del parc que dóna al carrer Agricultura, després de deixar enrera una plaça amb taronjers. L'església, del segle XVI, testimonia el passat del Clot, i amb ella, les tres masies que encara s'hi conserven: Ca l'Arnó, Can Planes i Can Cadena. Aquesta darrera és propietat municipal i inclou un hort urbà on s'hi fan tota mena d'activitats d'educació ambiental.

Dades generals


Adreça: Carrer de Menorca, 64 (08020). Barcelona
Telèfon: 010
Web: www.bcn.cat/parcsijardins
Horari: A consultar.

Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


Per a famílies amb nens, és molt recomanable l'àrea de joc infantil integradora i accessible. És una zona amb jocs que tenen més d'una interpretació, és a dir, que no responen a una tipologia única, que es poden practicar a diferents velocitats i amb diferents recorreguts. Es potencien els jocs de manipulació, de taula i els quals comporten experiències sensorials. Tots els jocs que hi ha s'han escollit perquè tots els nens, amb discapacitats o sense, puguin gaudir de l'espai, ja sigui ajudats pels seus tutors o de forma independent. Cadascun dels jocs té una placa que indica l'edat recomanada dels nens als quals va destinat.

En total són 10 els parcs que compten amb aquest tipus de zones de joc infantil totalment accessible.
Discapacitat motriu

Data de l'última actualització: 26/11/2014

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments