Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Peix, Frank Gehry


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Peix, Frank Gehry

Peix, Frank Gehry

S'ha convertit en un dels símbols de la Barcelona postolímpica. El gran peix daurat sembla surar damunt la mar Mediterrània. El sol es reflexa sobre les escames daurades d'aquesta escultura en forma de peix que domina la façana marítima del port olímpic i les platges de Barcelona.

Era l'any 1992 quan la flamant Barcelona olímpica transformava la seva façana marítima. Naixia llavors el nou port olímpic, protagonitzat per les dues torres. D'una banda, la torre Mapfre. De l'altra, l'Hotel Arts. Va ser al peu d'aquest edifici, mirant el mar, on Frank Gehry hi va instal·lar una escultura amb forma de peix. Amb 56 metres de llargària i 35 d'alçada, l'animal sembla voler llançar-se al blau mar mediterrani sobre el qual s'enfila.

L'escultura neix d'un gran entramat daurat de fines línies d'acer inoxidable sustentades sobre una estructura metàl·lica. Una forma suau i subtil marcada per la intensitat del seu color daurat. És fruit del joc dels rajos solars sobre aquesta pell, que, segons la intensitat de llum, es converteix en escama i accentua la forma orgànica d'aquesta gran peça. Visible des de la platja de la Barceloneta i el Port Olímpic, el Peix és ja una icona consolidada de la ciutat.

Dades generals


Adreça: Passeig Marítim de la Barceloneta - Port Olímpic (08005). Barcelona
Horari: A consultar.

Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


Discapacitat motriu
Aquesta zona és totalment accessible i s'hi pot arribar amb transport públic adaptat.

Data de l'última actualització: 02/12/2019

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments