Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Pavellons de la Finca Güell


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Pavellons de la Finca Güell

Pavellons de la Finca Güell

Fantasia i innovació tècnica es donen la mà en aquests antics pavellons d'entrada a la Finca Güell, a l'avinguda Pedralbes de Barcelona. La bellesa i colorisme dels edificis no fa ombra al protagonista del conjunt, el gran drac mitològic del jardí de les Hespèrides, síntesi del simbolisme i el mestratge artesanal de Gaudí.

La voluntat d'Eusebi Güell d'ampliar la finca d'esbarjo de la família a Barcelona va propiciar el primer encàrrec que rebé Antoni Gaudí per part de qui esdevindria el seu principal mecenes. Hi treballà entre 1884 i 1887, redissenyant el jardí i aixecant els dos pavellons de l'entrada, destinats en el seu origen a la casa del porter i a les cavallerisses. La síntesi perfecta entre la innovació i el treball artesanal decoratiu cobra vida en ambdós edificis i en la magnífica porta de ferro colat que les uneix, en forma de drac.

Les cases de la Finca Güell, amb base de pedra, mostren parets i arcs parabòlics de maó i decoracions amb peces de ceràmica llampants que dibuixen formes geomètriques. A un costat de la porta, una torre coronada amb fantasies vegetals llueix un medalló amb la inicial del nom del propietari dels terrenys. I el drac, al bell mig, estén amenaçador les ales de ratpenat, amb la boca oberta i la llengua sinuosa. No és un altre que el drac mitològic del Jardí de les Hespèrides, que recorda la gesta d'Hèrcules i que tan bé va saber plasmar el poeta renaixentista Jacint Verdaguer al poema de "L'Atlàntida".

Dades generals


Adreça: Avinguda de Pedralbes, 7 (08028). Barcelona
Telèfon: 933 177 652
Web: www.rutadelmodernisme.com
E-mail: cultura-impuqv@bcn.cat
Horari: Dilluns a diumenge, de 10 a 16h. | Tancat: 1 i 6 gener, 25 i 26 desembre.
Casa del Porter: tancat per reformes.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


La visita dels Pavellons Güell es fa sempre amb un guia, i és recomanable que els visitants amb algun tipus de discapacitat que ho necessitin, vagin acompanyats.

L’entrada i el punt d’informació de les visites guiades, es troba en la cantonada de l’avinguda Pedralbes amb el carrer George Collins, per la porta petita just al costat de la gran porta del drac.

Els majors de 65 anys, menors de 18, aturats i titulars de la tarjeta de discapacitat, tenen tarifa reduïda. L’acompanyant d’una persona amb discapacitat, la qual no pugui valdre’s per si sola, té l'entrada gratuïta.

Per concertar una visita (regular o de grup) o per qualsevol qüestió relacionada amb l’accessibilitat, podeu contactar amb Jordi París, tel. 932 562 504

Discapacitat visual
Els Pavellons Güell contenen nombrosos elements interessants susceptibles de ser tocats, com ara la gran reixa d'entrada i altres elements arquitectònics.
Gos pigall Elements tàctils
Discapacitat motriu: accessible amb ajuda
L'entrada és accessible amb cadira de rodes: té una amplada de 106 cm i accés pla des del carrer. L’itinerari segueix fins a l’antic picador, on per entrar-hi cal salvar un graó de 6 cm d’alçada i 40 cm d’ample.

A partir d’aquí, la visita continua mostrant l’edifici annex al picador, les antigues cavallerisses, que es poden observar des del picador mateix, però si es vol accedir-hi, s’haurà de salvar un graó de 17 cm. Per a cadires de rodes, també hi ha un altre entrada a les cavallerisses de 96 cm d’amplada, però amb un graó de 7 cm.

El recorregut inclou també un breu passeig pel jardí amb camins de terra però marcats i sense desnivells pronunciats.

No hi ha lavabos adaptats.

Data de l'última actualització: 09/07/2014

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments