Barcelona Turisme
Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Casa Comalat


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Casa Comalat

Casa Comalat

Com un homenatge a Gaudí, la casa Comalat mostra molts elements de l'arquitectura gaudiniana, convertint-se en un dels exemples més originals del modernisme a Barcelona. Dues façanes ben diferents, però influenciades per la corba del mestre de Reus, conviden a la contemplació d'un edifici curiós i molt bell.

L'arquitecte Salvador Valeri i Pupurull va treballar en la construcció de la casa Comalat entre 1909 i 1911, influenciat clarament per les formes orgàniques gaudinanes. Nascut en la darrera fase del modernisme, es tracta d'un edifici molt original composat per dues façanes diferents però amb un element formal comú, la corba gaudiniana. D'una banda, la façana principal, que dóna a l'avinguda Diagonal de Barcelona, respira un aire més formal i simètric. Treballada en pedra, a la part inferior s'hi obra una interessant porta de ferro forjat, mentre que la façana és protagonitzada per la presència d'una tribuna central, acabada en forma de pinacle. Al capdamunt, una obertura calada amb garnaldes, despunta per sobre la resta de balcons encorbats i de decoració floral.

L'edifici és coronat per una torre amb forma de barret d'arlequí revestit de ceràmica vidriada verda. Aquest element colorista és, d'altra banda, el protagonista de la façana posterior de l'edifici, al carrer Rosselló, més informal i desenfadada. Revestida per galeries de fusta irregulars i dinàmiques, el color li ve donat per la ceràmica policromada que decora tota la façana. Els arcs parabòlics de les portes inferiors, d'un aire també molt gaudinià, són un tast més de la bellesa d'aquest edifici tan particular.

Dades generals


Adreça: Avinguda Diagonal, 442 (08037). Barcelona
Horari: A consultar.

Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


Discapacitat motriu
Només pot veure's des de l'exterior atès que es tracta d'una vivenda privada i no s'hi fan visites.

Transport públic accessible proper a l'edifici.

El carrer d'accés és de voreres àmplies.

Data de l'última actualització: 17/03/2012

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments