Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / MUHBA Temple d'August


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

MUHBA - Museu d'Història de Barcelona - Temple d'August

MUHBA Temple dAugust

De sobte la visita al Barri Gòtic de Barcelona ens sorprèn ensenyant-nos un secret amagat en una casa del carrer Paradís. Dins d'un petit pati medieval, les quatre columnes del temple d'August respiren tranquil·les malgrat el pas dels segles. Tenen més de dos mil anys d'història, com la mateixa Barcelona.

Custodiades per un edifici medieval, quatre columnes de temple testimonien els orígens gloriosos de la ciutat de Barcelona en ple Barri Gòtic. És tot el que queda del temple d'August, a més d'alguns fragments del transsepte i del podi damunt del qual s'aixecava. El trobarem tot enfilant pel carrer Paradís del barri Gòtic, el nom del qual diuen que vindria d'un bonic jardí situat a la zona dels temples de Barcelona. Davant del número 10 d’aquest carrer, una pedra de molí ens marca el punt més alt de la ciutat romana, el Mont Tàber, de poc més de 16 metres d'alçada. Les columnes del temple d'August fan uns 9 metres, i són d'ordre compost. Vestigi imponent d'un dels temples que es trobaven al Fòrum de Barcelona, corresponen a un dels angles posteriors de l'edifici. El temple es va construir durant el segle I a.C, i com el seu nom indica estava destinat al culte a l'emperador August. Feia 37 metres de llarg i 17 d'ample, i a la part frontal hi havia 6 columnes (temple hexàstil). Les columnes envoltaven tota la construcció, que comptava amb una sola nau interior. La reconstrucció del temple la va realitzar Puig i Cadafalch a principis del segle XIX.

Dades generals


Adreça: Carrer Paradís, 10 (08002). Barcelona
Telèfon: 932 562 122
Web: www.museuhistoria.bcn.cat
E-mail: museuhistoria@bcn.cat
Horari: Dilluns, de 10 a 14h. De dimarts a dissabte, de 10 a 19h. Diumenges, de 10 a 20h.
1 de gener, 1 de maig, 24 de juny i 25 de desembre, tancat.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


Aquest lloc d'interès forma part de l'itinerari Walking Tour Gòtic
Discapacitat motriu: accessible amb ajuda
Hi ha un graó a l'entrada des del carrer per accedir al pati.
A l'interior hi ha un tram d'escales que baixen fins a la sala de les columnes, a la qual no s'hi pot accedir amb cadira de rodes. Malgrat això, les columnes romanes també es veuen parcialment des de dalt.

Data de l'última actualització: 28/11/2019

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments